Hitta åldersanpassad anime för barn

Om dina barn pratar om cosplay - klä upp sig som fiktiva karaktärer - och titta på program med namn som "Bleach", "Naruto" och "Peach Girl", är du inte ensam. Anime är en av de mest populära formerna för tv-underhållning för barn, men du kanske undrar om anime är lämplig för dem.

Inte all anime är det. Anime är dock den japanska motsvarigheten till tecknade serier, så om dina barn fångar sina favoritanime-program på stationer som Cartoon Network och Nickelodeon, är chansen att de förmodligen är bra. Till skillnad från amerikanska tecknade serier har anime emellertid ett stort antal följare, med serier och filmer gjorda för publik i alla åldrar, inklusive några märkta "endast mogna publik".

Mycket anime är lämpligt

Inte alla anime-show är fulla av nakenhet och våld. Mycket anime är lämpligt oavsett ålder dina barn är. För att vara säker på att de bara ser de saker du vill att de ska se, titta på några avsnitt med dem. Det mesta av vad som händer under dagtid och tidigt på kvällen har redigerats med yngre i åtanke, utan att utelämna sexuellt explicit och grafiskt våldsamt innehåll.

Några goda inkluderar "Case Closed", "Avatar: The Last Airbender", "Pokemon", "Cardcaptor Sakura", "Tenchi Muyo!", "Yu-Gi-Oh!", Och filmerna från Studio Ghibli som " Spirited Away. " För äldre barn - säg 12 år och uppåt - "Naruto", "Fullmetal Alchemist", "Dragon Ball Z" och "Yu Yu Hakusho" är bra.

Anime-program har åldersgrader som filmer och DVD-skivor, så det är lätt att välja lämpliga program. Tänk på att kulturella skillnader mellan Amerika och Japan förekommer i anime - nämligen sexuellt innehåll och en "god kille" tillfälligt dör.

Anime återspeglar kulturella skillnader

Inte alla anime har lyckliga slut. Vissa karaktärer dör och andra skurkar vinner. Japansk kultur viker sig inte bort från döden, men skildringar av döden kan hjälpa barn att förstå förlust. Se till att föreställningarna som dina barn tittar på inte inbegriper grafiskt våld eller har betyg för mogna för dem.

En populär anime-genre är action och äventyr, som ofta faller i kategorin "stridsanime". Detta har en betydande mängd strider - vanligtvis med kampsport - och karaktärerna kan bli blodiga och blåmärkta. De återhämtar sig vanligtvis men kontrollerar översiktsöversikten om ditt barn hamnar i en långvarig stridanime.

Dessutom är japanerna mer avslappnade när det gäller nakenhet och suggestivt innehåll, vilket du kanske ser i shower med PG-betyg. Många kvinnliga karaktärer har överdrivna funktioner och bär semi-sexiga kläder, beroende på betyg, men en tjej i en kort sjömandräkt gör inte serien suggestiv. "Sailor Moon" är en barnvänlig anime-show och huvudpersonerna bär segeldräkter eftersom det är deras skoluniform.

Många har moraliska lektioner

Majoriteten av anime-shower, särskilt de som skapats för barn, tenderar att ha underliggande moraliska lektioner om frågor som mobbning, att känna sig isolerade och att tro på sig själv. Anime ger ditt barn möjlighet att se världen ur en annan kulturs perspektiv. Många vuxna som växte upp på 1990-talet växte upp på shower som "Pokemon" och "Yu-Gi-Oh!" som lärde lektioner om vänskap, ärlighet, lojalitet, förtroende och att hantera motgångar.