How vet jag när jag ska använda en adapter eller transformator? (Israel)

6

Israel använder en annan pluggform än den som används i Amerika, liksom en annan spänning för strömuttag (om jag inte misstänker, använder Israel 220V, medan USA 110V).

Jag kan använda en adapter som den här :

ellerenomvandlare,som den här :

Finns det ett sätt att veta vad som behövs? ... hittills har jag frågat vänner om vad de har använt (telefon / dator = adapter, rakapparat / väckarklocka = omvandlare) och hittills har det fungerat ... men jag skulle mycket hellre veta varför olika enheter arbeta annorlunda och om det finns ett sätt att känna till viss sak utan att behöva förlita sig på vänners (nonprofessional) åsikter. ( också, inte blåser saker upp har sina fördelar ... )

    
uppsättning Shokhet 26.09.2015 20:34

5 svar

16

Allmän regel: läs klistermärken på objektet du vill använda, även om det i vissa fall är ett textområde gjutet i plasten på laddarens transformator.

De flesta bärbara datorer, telefoner, kamera laddare och sådana dessa dagar är gjorda att springa av 100 såväl som 240 volt, och kan hantera 50 samt 60 hertz.

Om något görs för att köra på 240 volt, kommer det säkert att gå på 220 volt, och du bör inte använda en omvandlare.

Om ditt objekt kan köras på 100 och 220/240 volt, ska du inte använda en omvandlare, objektet fungerar inte lika bra och det kan till och med bli skadat. Se den här länken .

Hårtorkar och curling / raka strykjärn behöver ofta en omvandlare; vissa är gjorda för att vara dubbla spänningar och vissa har en växel till vald spänning. Men var försiktig, det är lätt att överbelasta en omvandlare, eftersom saker som genererar värme tar mycket ström. För det mesta är det billigare att köpa ett nytt objekt, men jag skulle bara säga utan att göra det.

I vissa fall kommer antalet cykler per sekund (hertz) att göra skillnad. Klockor är väl kända för det, men elektriska rakapparater kan också ha svårigheter. Ett batteri väckarklocka och rakning på den "gamla" vägen tar hand om det.

    
svaret ges 26.09.2015 22:50
6

Vissa rakapparater kan fungera med bara en adapter. En klocka kan behöva en frekvensomvandlare, vilket är en mycket dyrare och skrymmande utrustning än den spänningskonverterare du visar här.

Titta på befintlig strömförsörjning (det vill säga inline-brickan eller "wall wart" -pluggen som används för att ansluta till ett amerikanskt uttag). Det kommer att säga spänningsområdet som tillåter ingång. Om det står "100-240 V 50-60 Hz" kan du helt enkelt använda en pluggadapter; Om det står något som "100-125 V" behöver du en transformator.

De flesta enheter är inte känsliga för frekvensen, men vissa typer av enheter är - klockor och motoriserade enheter är definitivt kandidater till detta - en billig klocka som är konstruerad för 60 Hz kommer att springa långsamt på 50 Hz, även om du använder en transformator.

För vissa enheter (t.ex. datorer) kan du till och med helt enkelt använda en matchande IEC-kabel som pluggar direkt i väggen utan adaptrar. Äldre datortillbehör kan ha en strömbrytare som ändrar den för att acceptera 240 V istället för 120. För telefoner som använder USB för laddningsstandarden bör du enkelt kunna köpa en USB-strömförsörjning avsedd för ditt destinationslands uttag. I vissa fall (till exempel Apple-bärbara datorer, vissa Samsung-tabletter) säljer tillverkaren ett kit som ersätter modulpluggen på nätaggregatet med en avsedd för ett annat land.

Som en orsak till att vissa enheter är olika - finns det i huvudsak tre typer av enheter. Apparater som körs direkt på AC (t.ex. en billig väckarklocka) behöver ren ström och kan eller inte bero på frekvensen av ingången. Enheter som använder en transformator för att omvandla AC till en lägre spänning för likström har ett specifikt spänningsområde som de förväntar sig. Enheter som använder en växelströmförsörjning kan dock acceptera ett brett utbud av ingångar och göra det till en rimligt ren likström för den enhet som ska användas. Byte av strömförsörjning används ofta för nyare enheter, både av den anledningen och för att de är mindre än transformatorer.

    
svaret ges 27.09.2015 00:47
5

Flera snabba tumregler:

 • Nästan allt har en klistermärke eller ett avtryck som anger ingångsspänningen. Titta på det.

 • För den mer elektroniska kunniga: Om du bara försöker göra en snabb inventering i ditt huvud kan du vanligtvis bara gå på om enheten redan kräver spänningomvandling. Datorer, telefoner och andra saker med laddningsbatterier kräver nästan alltid en strömbrytare för att omvandla spänningen till något mycket lägre än elnätet. Det är vanligtvis inte så svårt för tillverkningen att göra arbetet med flera spänningar.

 • svaret ges 27.09.2015 09:59
  2

  Dess mycket enkla verkligen:

 • En adapter är när kabeln du bär inte passar i vägguttaget. Dessa adaptrar gör inga aktuella steg eller konvertering. De är billiga och bärbara.

 • En omvandlare är en apparat som tar en viss spänning och täcker den för ett annat ändamål. Dessa är typiskt betygsatta och är nästan alltid tunga och skrymmande att bära runt. Du behöver bara dessa om ditt elektroniska föremål stöder en viss spänning.

 • Men idag har moderna elektroniska enheter stöd för flera spänningar. så behovet av en omvandlare är mycket sällsynt. Du skulle behöva en adapter eftersom enheter säljs med adaptrar för den specifika regionen.

  Till exempel bär bärbara datorer och mobiltelefoner som säljs i USA med en amerikansk tvångsplugg, som inte fungerar i Storbritannien där du behöver en trepluggad kontakt. För detta skulle du köpa en adapter. Du skulle inte behöva en omvandlare , eftersom bärbara datorer och mobila nätaggregat är kompatibla med både 110 och 220.

  Det är ingen skada att kontrollera din enhet, men jag kämpar för att hitta en enhet som jag köpte de senaste 3 åren som betygsattes för en viss spänning.

      
  svaret ges 28.09.2015 08:12
  1

  Om du ska använda en icke-universell (110-240v / 50-60hz), är ditt säkraste alternativ att använda en steg-up eller down-down transformer. De små adaptrarna som du visade är bra för låg amp-adaptrar, till exempel mobiltelefoner.

  Så länge du inte vill använda en hårtork, då är en liten transformator stor. Men alla bärbara laddare är universella.

      
  svaret ges 27.09.2015 02:40