Köksarmaturen har lågt vattentryck men kan inte identifiera kranen

2

Jag har problem med lågt vattentryck i min köksvattenkran. Det började ske gradvis över tiden. Det är ett endahandtag med sprutmunstycke. Från att läsa andra inlägg här är jag ganska säker på att det är en avledningsventil ... bära med mig som jag aldrig har gjort någon form av arbete på min handfat. Huset byggdes 1993 så jag antar att det var installerat någonstans då.

Eftersom jag trodde att det skulle kunna vara en avledningsventil och jag inte vet vad jag gör så ställde jag ut för att hitta en manual för kranen på vilka delar jag kan leta efter och instruktioner om hur man fixar det. Det finns en "Kohler" -stämpel på sidan av sinken så jag antog att det var från dem. Jag kontaktade deras support och laddade upp bilder av sinken via Kohler-kontaktsidan, som i sin tur sa att det var inte en Kohler-kran.

Sidans fråga: Kan du ha ett märke av handfat och ett annat märke av kran?

Så jag har några bilder på min inställning och hoppas att någon kanske kan hjälpa mig att identifiera vad jag har och / eller hjälpa mig med vad jag kanske behöver ersätta eller göra för att åtgärda det här. Eller föreslå att jag bara ringer en rörmokare.

Kohler-logotypen stämplas på hörnet av sinken:

Fullsynpådiskbänken:

Jagtrorattdettaäravledningsventilen?

Dettaärvattenlinjen;denäruppdeladmellanhuvudkranenochdiskmaskinen.

Jagharskapaten komplett album av den handfulla bilderna för detta på flimmer om det är intressant. Det finns också en video om hur vattentrycket fungerar här: video med lågt vattentryck

    
uppsättning Peter Tirrell 04.09.2015 15:39

3 svar

3

Öppna och stäng avstängningsventilen (från bilden) ett par gånger för att lossa eventuella skräp. Demontera kranen handtaget för att exponera ventilhandtag sälar och leta efter hindringar där också. Men skruva alltid av luftkåpan. 8 av 10 gånger detta är var blockering uppstår på grund av att skärmen och luftaren begränsar vattenflödet

    
svaret ges 07.09.2015 22:11
4

Även om detta inte kan vara orsaken till din förlust av vattentrycket, bör du verkligen se till att du byter ut denna avstängningsventil. Den korrosion som visar här indikerar att detta har läckt lite och ätit bort på rörets och rörets metall. Vänster tillräckligt länge kan detta leda till mycket allvarlig läckage.

    
svaret ges 04.09.2015 17:27
2

Sinkar är generellt glatt standardiserade, så du kan använda något märke av kran med något märke av diskbänk.

Jag har ingen aning om vilket märke av kran du har, men om du inte kan sortera ut det för att hitta delar (se noggrant på kranen själv, ofta undersidan av pipen eller nära basen) som byter kranen hela är ett perfekt bra alternativ (IMHO det är en fugly som jag skulle ersätta i hjärtat, men kanske du gillar det.)

    
svaret ges 04.09.2015 15:50