Varför är Kanada dire?

5

I Sanningen sitter finns det många saker som är skrämmande om Kanada, djärva vargar, djärvt björnar, djupa ormar och djupt AIDS.

You know what dire wolves are, right? They're like wolves,

but they're DIRE

Det finns en miljonreferenser i Pinne för saker som hände i tv-servern, men jag kan inte komma ihåg vilket avsnitt det här är från.

    
uppsättning Nick T 12.04.2014 04:10

4 svar

5

Termen Dire är en Dungeons and Dragons trope där ett djur som är större och kraftfullare än ett standarddjur är känt som ett Dire beast-name-here .

Sådana saker kan existera som Dire-Wolves, Dire-Bears och Dire-Frets, om man borde önska.

Därför måste det bara vara ett spel på detta skämt på grund av att ämnet för detta spel är en parodi av mycket av speltroper, särskilt av fantasy-typen.

    
svaret ges 13.05.2014 02:03
5

Pinne använder ett spel på ord av 'Dire'; distribuera det på D & D-sättet som TylerShads beskriver (utan tvekan inspirerad av GoT), men också i sin vanliga användning av mening fruktansvärt.

Om någon är i Dire Straits, anses deras situation som fruktansvärd. Dire används traditionellt för att ange den relativa bristen på kvalitet, löftet eller ansträngning av någonting. Att säga att Kanada är "Dire" är att säga att det är en hemsk plats.

Southpark är väl medveten om denna dikotomi av språk: en Dire Wolf kan representeras som antingen en fruktansvärd beast (fruktansvärt för att den är så skrämmande, skrämmande) eller som en hund utan ben hemsk, värdelös varg).

Båda skulle vara hemska vargar, men med varje definition av fruktansvärda informerade av sammanhanget med dess utplacering.

Detta är ordspelet Southpark försöker föreslå / lampoon med saker som "Dire Aids".

    
svaret ges 13.05.2014 14:52
1

Detta kan vara ett referensskämt till Game of Thrones, som de har tagit friheten att expandera på. I den serien har de "Dire Wolves", som i grund och botten är en väldigt stor varg. En vuxen Dire Wolf skulle vara ungefär en liten hästs storlek. De är också mycket dödliga och extremt kapabla att döda, som i sig skulle du gå in i en, skulle sätta dig i en hemsk situation.

    
svaret ges 12.04.2014 21:18
1

Den bild du gav togs från "Stack of Truth" -spelet, inte från TV-episoderna.

Det finns få avsnitt av South Park som visar Kanada som en riktigt galen plats, men jag gör det inte kom ihåg att se någonting dyster i någon av dem. Wiki nämns inte heller något om det.

The Truth of Sanity "skrevs av Trey Parker och Matt Stone som någon annan South Park-episod, så det här är nog bara ett annat nytt skämt om Kanada.

    
svaret ges 13.04.2014 00:03