Brokeback bergfilmfilmplatser inklusive Alberta, Kanada

Även om Annie Proulx-novellen spelas i Wyoming, filmades Brokeback Mountain, en stor vinnare vid Oscar-utmärkelsen 2005, i södra Alberta, en av Kanadas präriprovinser, och hem till en sträcka av Rocky Mountains.

Inställningen för filmen fick kändis för att vara lika lockande och vacker som själva filmen.

Alberta är en västra kanadensisk provins, hem till huvudstaden Edmonton, storstaden Calgary samt Rocky Mountain-destinationer, Banff, Jasper och Canmore. Det gränsar till Montana, USA Huvuddelen av Brokeback Mountain kanadensiska inspelningsställen ligger i den sydvästra regionen av provinsen där Rocky Mountains vävstol och sjöar är turkos.

Denna region i Kanada, cirka 600 mil nordväst om Wyoming, valdes för att efterlikna Wyoming-landskapet som ramar in kärlekshistorien mellan de två cowboy-huvudpersonerna i Brokeback.

Följande platser presenterades i filmen. Alla är levande turistmål.

Calgary, alberta

Calgary är lanseringsplattan som de flesta besökare utforskar Rocky Mountains i Alberta eftersom det är närmaste större stad och har en internationell flygplats. Edmonton - tre timmar norrut - är ett annat alternativ.

Även om Edmonton är provinsens huvudstad är Calgary den mer berömda Alberta-staden eftersom den är värd för den årliga Calgary Stampede och dess status som landets oljeindustriknutpunkt.

Calgary presenteras kort i barscenen där Jake och Lureen träffas. Calgarys kombination av god gammaldags gästfrihet och kulturell mångfald ger besökarna en verkligt tillfredsställande vistelse. Kör en timme ut ur staden rakt västerut och du är i Banff National Park i hjärtat av de kanadensiska klipporna.

  • Baren är Ranchmans. Stanna förbi under Calgary Stampede, så hittar du cowboy kul av första ordningen. Eller gå med i linjedanslektionerna mest varje natt för ett träningspass.

Fort Macleod, Alberta

Scener i Ennis lägenhet och där Ennis möter Cathy sent i filmen sköts i Fort Macleod, som ligger i det sydvästra hörnet av Alberta och namngavs så eftersom det ursprungligen byggdes på 1880-talet som en polisbarack. Heritage Canada har arbetat sedan 1980-talet för att restaurera och bevara stadens historiska byggnader.

  • Fort Macleod är nu det enda utsedda historiska området i provinsen Alberta.
  • Fort Macleods Empress Theatre är den äldsta teaterstationen i västra Kanada.
  • Närliggande Head Smashed-In Buffalo Jump, ett UNESCO: s världsarvslista som får sitt ovanliga namn eftersom det är där ursprungsbefolkningen skulle driva buffelbesättningar från en klippa till deras död.
  • En kort bilresa söderut är Waterton Lakes National Park, med rykte som en av de mest fantastiskt vackra parkerna i Nordamerika.

Kananaskis land, alberta

Campingplatserna på "Brokeback Mountain" och när Ennis möter björnen sköts i Kananaskis Country, ett skyddat Alberta-parksystem som består av mer än 4,000 1988 kvadratkilometer skyddade Rocky Mountain-foten och sjöarna. Det är ett stort drag för turism och rekreation och var värd för ett antal olympiska vintersporter XNUMX.

  • Har Nakiska Ski Resort, mindre än 50 minuter. Från Calgary och platsen för olympiska vinterspelen 1988.
  • Erbjuder ett stort utbud av utomhusaktiviteter, inklusive skidåkning, mountainbike, vandring och skidåkning.
  • Inbäddat i nordväst är Canmore, källan till många "Brokeback Mountain" -bilder.