Skulle jag avboka min befintliga Schengenvisum för att få en ny med några dagar med giltighet?

4

Jag har en nuvarande Schengenvisum från Frankrike som gäller från 15-4-2016 till 15-7-2016 och har en resa på sommaren till Italien och Frankrike från 7-7-2016 till 15-7-2016 vilket är det sista dagen för min visumgiltighet.
Jag föredrar att inte ta denna risk och återvända på den sista dagen (flygförseningar eller avbokningar eller andra situationer ...)

Så jag tänkte om jag kan få en ny visum från italienska konsulatet som säkert kommer att ges till mig för några extra dagar efter min avsedda återkomst. Frankrikes konsulat berättade att jag kan avboka visum utan att det påverkar att jag begär en ny visum från den italienska ambassaden.

Frågan är: Kommer den italienska ambassaden acceptera det ?? Särskilt att mitt faktiska visum täcker hela min vistelse på sommaren men jag vill bara eliminera risk för att jag återvänder på den sista dagen.

    
uppsättning Rodrigue chbeir 22.03.2016 19:29

2 svar

2

The biggest issue is that I will have an internal Schengen flight from Italy to France with Ryanair and they ask in their policy to check the visa... In the day of this flight the will be 4 days remaining in my visa. Do they have the right to deny me boarding due to this remaining period?

Det finns inga visumkontroller på flyg mellan Shenghen. Jag är inte säker på vad de skulle checka för ändå - resor mellan Schengenmedlemsstaterna är visumfria (det är hela punkten i hela Schengen-ramverket).

Även om Ryanair kontrollerar visumet - gäller det till midnatt efter datumet stämplat. De bör inte neka dig ombordstigning.

    
svaret ges 23.03.2016 12:09
0

Som anges av en italiensk viseringsavdelningschef vid VFS:

  • För att ändra dagar på viseringen måste du avbryta din nuvarande visum och återansöka en ny.
  • De ville se min färdväg som täckte alla dagar i Schengen . Så att ansöka om en längre period kan du behöva ändra din resväg.
  • I princip kan de italienska myndigheterna förlänga viseringen, vilket dock inte garanteras. Från andra källor ges förlängningen endast i "exceptionella fall".
svaret ges 22.08.2016 14:34