Vad skulle de missfärgade områdena på undersidan av mitt tak vara?

2

Jag hade gjort en inspektion på mitt hus förra året innan jag köpte det och fick besked av inspektören att de mörka missfärgade områdena av plywooden på undersidan av mitt tak var sannolikt "mörk färgning orsak av fattiga ventilation och luftcirkulation " och att det inte verkade vara mögel.

Jag antar att min fråga är vad som skulle orsaka de mörka fläckarna? Fukt? Vad mer kan det vara förutom mögel?

Du kan också se mörka områden på plywood på sidorna också.

Jag har sett flera bilder online som liknar mina som hävdar att de har mögel.

Jag ville bara ha några idéer om vad det här kan vara innan jag spenderade mycket pengar på mjuktestning och behandling.

    
uppsättning bigmike7801 20.03.2017 17:44

2 svar

2

Jag tvivlar på om det är mögel, men lita inte på mig eller någon annan så kallad expert. Har det testat.

De mörka områdena verkar vara längs plywoodfogar och inte i "oregelbundna splittringar". Mögel tenderar att växa i slumpmässiga former ...

Det verkar emellertid att det finns brist på vindsugar. Det borde finnas ventiler längs takskenorna och jag ser ingen dagsljus längs takskenorna på bilden. När fukt kommer in på vinden och kondenserar sedan bildas den på plywoodmanteln. Efter några år kommer det att missfärga plywood, speciellt vid plywoodfogar (där det finns mindre motstånd från utomhusluft till vindluft) och runt takpinnar. Finns det mörka områden runt utskjutande naglar?

Mögel kan bilda var som helst, men jag tror att det här är fukt och brist på ventilation.

    
svaret ges 20.03.2017 20:41
0

Molda generellt former där det finns fukt och brist på ventilation. Detta ser dock gammalt ut eftersom ditt tak är klart torrt.

Som föreslår att taket var vid en tid läckigt, blött, inte uttorkat snabbt, blivit vått igen osv. men om bältrosen på taket (med tanke på bältros) är nyare så tog det nya taket in i vattnet problem. Så småningom taket torkade, formen dog och lämnade den där färgen.

Jag skulle övervaka taket över tiden för att se om det sprider / växer - och letar efter några våta fläckar. Men om du inte hittar någon, då skulle jag lämna det ensam. Så länge du inte stör det kommer du inte att sprida sporer, och om det är vilande (torrt / inaktivt) kommer det inte heller att spridas sporer.

    
svaret ges 20.03.2017 21:12