Role spelar med krafter, enbart för effekten utan skada

13

Vissa förmågor har mycket intressanta effekter, men åtföljs av skador. I strid är det inget problem. Men säg att du vill använda förmågan utanför kamp, för rollspel.

Kan du ange huruvida en ström ska skadas eller inte, samtidigt som du behåller andra aspekter? Finns det några regler som täcker detta, eller beror det endast på DM-diskretion?

Exempel: Psion-klassens förmåga till förmåga Memory Hole tar bort din mentala representation från ett mål, brutalt. Jag skulle vilja RP detta utan att eventuellt döda / skada något.

    
uppsättning UraAuran 26.06.2013 10:26

3 svar

7

Saken att inse om 4e är, det är ett stridsystem. 90% av det handlar om att slåss, vilket är anledningen till att det inte finns några regler för att integrera befogenheter i andra delar av spelet. Det här är inte att säga att du inte kan använda dem utan kamp alls, men att du måste lita på din egen (och GM) dom. Så det är inget fel med att skada skador i allmänhet.

Med tanke på den specifika kraften i fråga skulle jag förmodligen utgå ifrån att rippningsminnen från någons huvud kan mycket väl resultera i träffpunktsförlust som representerar migrän som de får, upp till medvetslöshet. Jag skulle erbjuda en färdighetskontroll för att mildra den skada, eftersom det är meningslöst att rulla mot träffar.

Som medivh påpekar är skada en svag abstraktion. 4e är inte gjord för att "ge mening". Förmåga att göra mer skada (och i själva verket hitpoäng och skada som sådan) motsvarar inte riktigt någonting i världen, så att säga en karaktär förlorar förmågan att göra mindre skada, eftersom de får nivåer är meningslösa. Se även min gamla bloggpost .

För bonuspoäng , här är ett mer generaliserat tillvägagångssätt vi har använt i vår kampanj. Mycket breda definierade färdigheter av 4e tar hand om det mesta av den "out-of-combat" fluffen. Arcana kan du göra magi-y saker, Atletik kan du få platser och bryta saker. Utöver detta ger vissa befogenheter exceptionella möjligheter, vilket utökar vilka färdigheter som kan göra. Vissa människor teleporterar, andra rippar ut minnen. Slutligen kan även saker som Paragon Path eller feats ange vad ett tecken rimligen kan åstadkomma, igen, utöka kompetensanvändning.

När det gäller en mer strukturerad form av out-of-combat-uppgifter möjliggör kompetensutmaningar, viljeställningar användningen av en färdighet som annars skulle vara olämplig, eller bevilja +2 skickligheten om de är speciellt lämpliga för uppgiften till hands. Passande mötesförmåga ger en +5 bonus, och passande dagböcker ger en automatisk framgång.

Det här är förstås helt en husregel.

    
svaret ges 27.06.2013 08:14
14

Det finns inget uttryckligt inom 4: e regler mot att använda makt utan kamp.

En del befogenheter, till exempel Executioner (Assassin) s klassiska dagböcker, har uteslutande användning för den kraft som skrivs på kortet. Vidare tillåter 4e dig att välja om du gör dödlig eller icke-dödlig skada om du skadar en fiende till 0 hk utan några straff för dig som spelare.

För någon kraft som inte har det här, som det exempel du ger, kan du fortfarande använda det ur strid och användning av kraften och specifikt att du handlar om icke-dödlig skada, om någon hanteras av förmåga. Ur ett RP-perspektiv är det helt meningsfullt för mig och om det är en daglig eller möte, bör kraften användas i en lämplig tid om du använder det på så sätt, som om du använde det under ett kampmötet.

    
svaret ges 27.06.2013 03:28
11

Kom ihåg att i D & D är skadorna väldigt slarviga - och i 4E särskilt så: Du reducerar det för att inte döda utan att besegra - oavsett om det är genom fängelse, evigt slummer, knackar dem medvetslös eller okej, mord.

Dessutom skadar din skada din skicklighet - det ökar när din erfarenhet ökar. Som sådan kan du bestämma dig för att hantera mindre skada än ditt maximala - det är ingen mening att om du har förmågan på nivå 1 att hantera 1d6 + 2 skada, förlorar du denna förmåga när du stiger upp och kan bara hantera 2d6 + 22 skador.

EDIT: Jag borde tillägga att detta förlitar sig på DM-diskretion, men det finns en hel Dragon-artikel om det, så det är inte något jag drar från tunn luft.

    
svaret ges 26.06.2013 15:43