Resor mellan USA och Kina via Kanada. Kanadensisk transitvisum behövs?

3

Tänk på följande situation:

Någon reser från USA till Kina och tillbaka, och flygningen stannar i Kanada (båda vägarna). Det är en enda flygbiljett, men det är nödvändigt att resa genom en kanadensisk flygplats.

Är det nödvändigt att erhålla ett kanadensiskt transitvisum?

Anta att personen behöver visum för att komma in i hela USA, Kina, Kanada och redan har visum för USA och Kina. Vänligen kommentera om ytterligare information behövs. Länkar till officiella informationskällor som beskriver situationen skulle uppskattas.

    
uppsättning Szabolcs 17.06.2014 02:20

2 svar

2

Kanada har två program för transitering utan visum mellan USA och tredje länder:

För båda programmen måste du ha en giltig amerikanska visum, anlända till Kanada på vissa godkända flygbolag, transitera via Vancouver eller Toronto terminal 1, och för Kina Transit Program som passerar till USA, måste du anlända från vissa städer.

Från dina kommentarer säger du att det är en rumänsk och en kinesisk medborgare. Den kinesiska medborgaren skulle kunna använda Kina Transit Program om de uppfyller ovanstående krav. Den rumänska medborgaren har ingen lycka till; Rumänien har inte heller tillgång till visumbefrielse till Kanada, så det krävs ett transitvisum.

I själva verket behöver du bara gå igenom kanadensisk invandring när du går från USA till ett tredjeland. När du transiterar från ett tredjeland till USA går du aldrig igenom kanadensisk invandring - du går direkt igenom USA: s invandringsförberedelse (om du inte kommer utanför sin driftstid), så kan du kanske komma undan med inte har ett kanadensiskt transitvisum, trots att reglerna säger att du behöver det (om flygbolaget låter dig på planet i första hand det är).

    
svaret ges 17.06.2014 05:25
2
Svaret är att det beror på många faktorer.

Till exempel har Vancouver flygplats en sida för Anslutande via YVR där du väljer:

  • ditt ursprungsland
  • ditt ankomstflygbolag
  • ditt destinationsland
  • ditt avgångsflygbolag

Webbplatsen ger dig sedan detaljerad information om ankomstprocedurer, tid på dagen när vissa tjänster är tillgängliga och annan information. Du måste ange specifik information för din resenär för att hitta ett lämpligt svar.

EDIT : Kinesiska medborgare kan vara berättigade till Kina Transit Program där ett transitvisum inte krävs (men det finns många villkor).

Rumänska medborgare behöver visum för transitering via Kanada.

Observera att de rumänska passagerarna i din grupp sannolikt inte kommer att kunna förbli hos de kinesiska medborgarna i flygplatsen om de kinesiska medborgarna väljer alternativet Kina Transit Program. Förmodligen skulle du alla sluta avgå på samma flygning som planlagt, självklart.

    
svaret ges 17.06.2014 02:27