Vem bestämde den rättmätiga ägaren till Hogwarts Rektorens kontor?

14

När Dolores Umbridge effektivt orkestrerar en minister-ledd kupp av Hogwarts för att bli Headmistress i Phoenix-ordningen , kommer huvudkontoret henne från att gå in.

"The Fat Friar told me-" he dropped his voice conspiratorially, so that Harry, Ron and Hermione had to lean closer to him to hear "-that Umbridge tried to get back into his office last night after they'd searched the castle and grounds for him. Couldn't get past the gargoyle. The Head's office has sealed itself against her." Ernie smirked. "Apparently, she had a right little tantrum."

Order of the Phoenix, Chapter 28, Snape's Worst Memory

När Harry skickas tillbaka till Dumbledores kontor, har Phineas Nigellus ett mer intressant sätt att formulera det:

"And what brings you here in the early hours of the morning?" said Phineas eventually. "This office is supposed to be barred to all but the rightful Headmaster..."

Order of the Phoenix, Chapter 27, The Lost Prophecy

Gargoyle har tydligt befogenhet att hålla olagliga wannabe Heads från att komma in på kontoret. Det är dock inte klart om vem som exakt får bestämma vilken häxa / trollkarl som är den legitima (eller "rättmätiga") chefen. Det är uppenbart inte kopplat till magiska ministeriet eller Umbridge skulle ha kommit in. Ska gargoyle besluta? Är det huvudet som legitimt utses av guvernörerna? (Jag tror inte att guvernörerna nämns i förhållande till Umbridge eftersom hon utsetts av ministeriets förordning). Ska den nya chefen få sin föregångares välsignelse innan kontoret kommer att känna igen en ny befattningshavare?

Jag är inte säker på om det finns ett kanonsvar eller inte, men om inte informerad spekulation är tillräcklig. :)

    
uppsättning The Dark Lord 19.04.2016 21:51

1 svar

4

Det finns ett par alternativ här.

För det första är det inte säkert att Umbridge känner till lösenordet för att få tillgång till kontoret. Det kan helt enkelt ha blivit blockerat för henne eftersom hon inte har tillgångskoden, och den som inte känner till den (som Snape eller McGonagall) berätta för henne, för vi är ärliga här, det är ganska roligt att inte berätta hennes . Hon kanske har bara ropat på en låst dörr och krävde att den öppnade för henne.

För det andra, och här antar vi att Umbridge vet vad lösenordet är , det är mycket troligt att rummet är spärrat till henne eftersom Dumbledore hade blockerat det till henne . Officiell Harry Potter Ordlista (som brukade fungera på Bloomsbury.com hemsida) noterar att han kan inaktivera lösenordet på ett infall. Förmodligen fungerar den här funktionen också som den metaforiska sock-on-the-doorhandle när Dumbledore är underhållande gäster .

Fizzing Whizzbee: Password to gain entry into Dumbledore's rooms at Hogwarts via a moving stone staircase like a spiral escalator. Dumbledore can override the password when he doesn't want it to work.

Det är inte särskilt klart vilka skrev denna ordlista (t.ex. om det var JKR eller någon annan) men som det lägger till kanonen kan vi rimligen anta att hon var medveten om det.

Notera också att efter Dumbledore

dies

hans kontor blir tillgängligt för professor Snape så det måste finnas någon form av överföringsmekanism på jobbet.

    
svaret ges 19.04.2016 22:21