Hur installerar jag en ventil ovanför en garderobsdörr?

2

Jag hittade några hemmabiosystem i en garderob direkt bakom vårt familjerum där TV: n ligger. Nu blir garderoben, en stor inredning, ganska varm.

Hur installerar jag en enkel ventil ovanför garderobsdörren för att låta värmen cirkulera? Är det så enkelt att klippa ett lämpligt medelstort hål i gipset och sätta upp några lageråtervinningsgrillar? Kan grillen skruvas direkt på gipset och / eller fästas med gipsankar? Finns det något annat att tänka på?

    
uppsättning Wade Henderson 20.09.2012 18:46

1 svar

4

Beroende på konstruktionen kan dörrhuvudet vara lastbärande och du kommer att mötas med ett solidt träslag bakom gipsskivan som inte ska skäras. Borra ett litet provhål först innanför garderoben.

Det är ganska enkelt att installera en returgrill på varje sida av väggen. Lämna minst en tum eller två gränser mot kanten på returgrinden så att skruvarna inte ligger nära kanten på gipset. Och det skulle inte skada att använda några plastgipsar ankare eftersom gipsmur själv lätt smuler om du skruva över skruven.

Några tips, vrid grillen så att ventilerna vetter mot taket där du inte kan se in i hålet. Och om du kan, gör en andra ventilationslucka mot golvet eftersom du behöver en källa till kallare luft för att ersätta den heta luften du försöker uttömma.

    
svaret ges 20.09.2012 19:00