Vilken typ av åtgärd är exakt att göra en snabbdragsköld?

4

Snabbdragen sköldtext är lite förvirrande

Benefit: If you have a base attack bonus of +1 or higher, you may don or put away a quickdraw shield as a swift action combined with a regular move. If you have the Two-Weapon Fighting feat, you can draw a light or one-handed weapon with one hand and a quickdraw shield with the other in the time it would normally take you to draw one weapon. If you have the Quick Draw feat, you may don or put away a quickdraw shield as a free action.

Vad betyder "Regular Move" -delen? Behöver du använda flyttningsåtgärden som en del av att skydda skölden? I så fall är donering av en vanlig sköld redan en rörelseåtgärd, så vad är nyttan? Betyder det bara att du fortfarande kan göra en rörelseåtgärd med den här skölden, eller betyder det att du måste göra en åtgärd och kan inte ta en fullständig attack?

För att ge ett specifikt exempel har jag en karaktär med lagringshandskar. I handsken är ett 1H-vapen. Jag vill kunna:

 • Skede mitt 2H vapen (flytta åtgärd)
 • Don snabbskärmskärmen (snabb åtgärd)
 • Ta med min 1H-vapen från mina handskar (fri åtgärd)
 • Och omvänd också det:

 • Håll min IH med handskarna (fri åtgärd)
 • Stöd snabbdragen (snabbåtgärd)
 • Rita min 2H vapen (flytta åtgärd)
 • uppsättning Chris Nicola 30.04.2014 17:17

  1 svar

  3

  Det betyder att du kan göra skölden som en snabb åtgärd, medan du använder en rörelseåtgärd för att flytta. Om du inte rör dig, är det fortfarande ett steg att dra en snabbdragskärpa.

  Fraseringen följer motsvarande del om tecknar ett vapen :

  If you have a base attack bonus of +1 or higher, you may draw a weapon as a free action combined with a regular move.

  Observera att det här "move-and-equip" -rucket också gäller klargör en sköld :

  If you have a base attack bonus of +1 or higher, you can ready or drop a shield as a free action combined with a regular move.

  Det här gör att snabba sköldar verkar otroligt värdelösa.

  Men trots att det inte uttryckligen anges, tror jag att dessa två saker är ömsesidigt exklusiva, dvs du drar antingen ett (enstaka) vapen eller gör en (enkel) sköld som en del av en enda rörelseåtgärd. Detta backas upp av delen om tvåvapenstridighet som gör det möjligt att dra två vapen samtidigt, eftersom en sköld också kan användas som ett vapen.

  Snabbdragningsskärmen har sedan fördelen att du kan flytta medan du drar ett vapen och klämmer på din sköld, på bekostnad av din snabba handling.

  Med ditt exempel hjälper inte en snabbdragningssköld i första delen, eftersom du inte ritar ett vapen som en del av en rörelseåtgärd. I alla händelser: du kan inte attackera i den rundan, eftersom du måste flytta (med din konverterade standardåtgärd, som du redan har använt din flyttningsaktion) för att dra skyddet som en fri (eller snabb) åtgärd. I din notering:

 • Sheathe 2H vapen (flytta action)
 • Flytta, samtidigt som du donerar snabbtrackskärmen (2: a rörelseaktivitet och fri åtgärd)
 • Ta med IH-vapen från mina handskar (fri åtgärd)
 • Däremot hjälper snabbskyddet skyddet. Du kan lägga bort din sköld som en snabb åtgärd OCH rita ditt 2H-vapen som en fri åtgärd under samma drag, vilket lämnar dig med en standardåtgärd som klämmer på din fiende.

 • Stoppa IH med handskarna (fri åtgärd)
 • Flytta, samtidigt som du skjuter upp snabbdragskärmen och ritar 2H-vapen (flytta åtgärd, snabba åtgärder och fri åtgärd)
 • svaret ges 30.04.2014 18:04
  ___ 19283 Varför olja en gjutjärnspanna efter användning?______ 34283 ___

  Jag har rekommenderats att reoil min gjutjärnspanna genom att låta den absorbera lite olja på kaminens återstående värme innan den torkas, varje gång efter att den används.

  Är det viktigt att göra det, och vilken skillnad gör det? Det borde fortfarande finnas mycket fett kvar från att bara skölja och torka pannan.

      
  ______ azszpr20522 ___

  AFAIK du behöver värma pannan för att låta oljan oxidera och polymerisera¹ så att den bildar en kemiskt skyddande och non-sticking beläggning.

  Om du tvätter dina köksredskap med tvål måste du göra det varje gång. Därför tvättar vissa människor inte gjutjärn alls och torka det med en ren trasa eller pappershandduk efter användning. (Bränd olja är uppenbarligen inte så god för bakterier och svampar, så din panna blir relativt ren och bugfri.)

  Från min personliga erfarenhet klibbar köttet till obehandlat gjutjärn som lim, men på en väl underhållen tjock järnplatta glider den som på Teflon.

  __

  ¹ Jag vet inte om det gör någon kemisk känsla eftersom alla hänvisningar till polymeriserade fetter jag kunde google upp var i förhållande till återkokning (krydda).

      
  ______ azszpr20530 ___

  Vanligtvis spola jag (skölj och sedan) värma pannan och smörj med förkortning när kryddan ser ut som att den kan använda en touch up. När det är smutsigt värmer jag med lite olja och städar ut med salt; detta minskar viskositeten hos oljan vilket gör det mer sannolikt att fylla i den porösa ytan av stekpannan. Eftersom det framgår att du frågar specifikt varför fettet / oljan behöver värmas, kommer jag att ta itu med det. Det finns emellertid redan en mängd information om gjutjärnskryddor i dessa två tidigare inlägg .

  Värmen är trefaldig;

  • Om du tidigare sköljde det kommer det att hjälpa till att indunsta vattnet
  • genom att värma ytan som du gör smöret (eller oljan om du vill) applicera jämnare och noggrant på grund av den sänkta viskositeten så att oljan penetrerar djupare i mindre porer / gropar i järnet.
  • Om du inte har använt pannan på ett tag kan kryddan (eftersom den består av fetter och olja) bli skarp och värmen kan förhindra det.
  ______ azszpr20636 ___

  Iron rostar. En skyddande beläggning av olja hjälper till att förhindra rostningen. Jag har funnit att mina gjutjärnspannor rostar mindre och behöver mindre skydd eftersom de förvärvar den typ av patina som Mischa beskriver.

      
  ______ azszpr20698 ___

  Ja, du borde säsongspanelen efter varje användning. Jag har använt linfröoljeprincipen. Det fungerar, men det gör stekpannorna underliga och maten smakar lite konstig. Detta beror på att det är matkvalitets linolja. Denna typ av olja används för oljemålningar.

  Det bästa är att använda antingen vegetabilisk förkortning eller svamp. Du kan värma pannan på låg värme. Använd en bomullstyga för att sprida grönsakslimningen inuti pannan, vrid sedan värmen till 7 eller 8 tills det är lite rök. Detta är kolskiktet bränt på pannan. Torka av panelen igen och placera i ugnen för att kyla.

      
  ___ Dice rulle metoder och deras medelvärden