Är det möjligt att fånga en levande fiende genom benet och använda honom som en klubb?

7

Inspirerad av Stack o 'Mounts fråga.

Ovanstående situation händer faktiskt mer än vad du kan förvänta dig i belgiska serier: en riktigt stark man griper en av sina fiender genom benen och använder honom som en improviserad klubb för att slå upp sina fiender. I vissa serier använder den starka mannen en vän av hans, som överraskande nästan alltid går av utan några skador eller några blåmärken högst.

Hur skulle man gå om att implementera en brawl så här i D & D 4: e upplagan? På mina första tankar skulle jag anta att det här skulle innebära gripande regler och improviserade vapenregeln. Kan detta fungera?

    
uppsättning Nzall 05.08.2014 16:21

4 svar

6

Om varelsen var villig kan du kanske använda honom som ett improviserat tvåhandigt vapen (det finns ingen vikt max på tvåhands improviserade vapen, om du kan lyfta det, kan du slå med det). Förmodligen skulle ett tecken som försöker detta ha tillräcklig styrka att göra det. Ändå, oavsett vad, detta borde kräva en friidrott kontrollera livet i en position som du kan slå till med det.

Detta skulle ge 1d8 skada, men du skulle inte få en kompetensbonus, och det finns inga egenskaper för magiska objekt (vilket betyder att dina odds att slå över L1 eller så skulle vara abysmalt låga). Arena Fighter kan få detta upp till 1d10 och får en +2 färdighetsbonus. Förutsatt att han lyckas hämta en Ki Focus via en MC, bakgrund eller annan prestation, skulle han få en magisk objektbonus på attacker (kanske är det otydligt om jag får en kompetensbonus som är kunnig em>).

Vi antar att du blir kompetent via arenakampanjen och att du använder Ki Focus, vilket gör det till en livskraftig strategi. Vad behövs för att få detta på plats? Jo det är helt upp till husreglerna. Det här är vad jag skulle göra om Jag blev uppmanad till ett spel.

 • Villig varelse:

  • gör en friidrottskontroll för att lyfta ett intilliggande mål, måttlig likström för nivå
  • gör attack med hjälp av improviserade vapenregler (+ 2 / 1d10 skador).
  • kan brytas när som helst av en villig part. vapen varelse är benägen när gripen är färdig.
 • Unwillig varelse:

  • ta en gripande attack på varelsen
  • Om greppet lyckas, gör friidrottskontrollen, hård likström för nivå
  • gör attack med hjälp av improviserade vapenregler (+ 2 / 1d10 skador)
  • kan brytas av greppregler, varelsen som vill flytta måste använda vanliga greppade varelser som rör rörelse (standardåtgärd med varelsen som jag tror).

Det här är ett coolt trick om en spelare ville göra det en eller två gånger. Men jag skulle utfärda en varning i mitt spel innan ett försök att detta skulle bli en livskraftig strategi för framtida monster som sannolikt blir mycket, mycket starkare än deras starkaste karaktär.

    
svaret ges 05.08.2014 17:14
4

Representera detta tematiskt. Gör dina multimålattacker representera den här typen av saker utan att ändra reglerna. Antag att fienden plockas upp och läggs ner som en del av samma attack och lägger sig på sin ursprungliga plats om inte en makt tillåter det.

Det skulle fungera bäst för en munk. Några snabba idéer för nivå 1-befogenheter:

Centrerad flurry of Blows: Lägg till någon attack; den flurried fienden är den du plockade upp.

Fem stormar (attack): Ta upp en fiende, sväng dem över huvudet för att slå andra intilliggande fiender och slakta dem igen.

Drunken Monkey (attack): Ta upp en fiende och kasta dem på en annan fiende.

Whirling Mantis Step: Ladda runt med båda armarna ut, svep fiender tillsammans och smash dem mot varandra.

    
svaret ges 06.08.2014 00:35
1

Anatomiskt

Nej, nästan säkert inte. I nästan alla fall som involverar två varelser av nominellt lika stor storlek, skulle försöker att göra detta helt enkelt överbalansera angriparen.

Mekaniskt

Vid RAW, inte det sätt du beskrivit borde jag inte tänka. För det mesta av samma anledning som du kan använda en barstol som improviserat vapen, men inte baren. Det är bara för stort för att göra ett effektivt vapen. Förutsatt att du på något sätt kan förlamna varelsen, kan det vara möjligt för ett tecken som kan använda ett vapen av den storleken.

Å andra sidan är detta i huvudsak vad en gripande kast representerar.

    
svaret ges 06.08.2014 01:17
0

Mekaniskt är det enda sättet att "hålla" en varelse, ett grepp. Grabbing sätter bara in målet, och du kan vidta åtgärder för att "försöka" (göra en styrka attack) för att dra målet. Det är den enda juridiska interaktionen. (förutom kraftenheter, kan Fighter Power Force Force Drag dig till exempel .... dra varelsen utan att behöva göra Str-attacket).

Så långt som reglerna går, utan att gå in i makten, eftersom de senare får lov att strida mot reglerna, nej.

Den enda gången jag har sett en varelse som används som vapen är av Cave Troll (DMG 157) som kan ta tag och sedan göra en speciell attack som skadar både ett mål och grabben, och även då är en Troll åtminstone en storlekskategori större än en dator. (Large versus Medium / small).

Så, houserules. Jag har en spelare som spelar rollen som en (relativt stor) Gnoll Fighter-Brawler. Vi har kommit överens om att han kan använda en standardåtgärd samtidigt som han tar tag i en varelse av en lägre storlekskategori för att flytta den till ett mål, med hjälp av friidrottskontroll och skarp matte.

Att plocka upp och vrida / kasta en varelse av din storlek skulle inte vara trovärdig tills spelarna slog Epic där man nästan förväntar sig att man slår någon över huvudet med sin kamrat, men då skulle det inte vara osannolikt att bli effektivare än att använda magiska vapen. (om inte, det magiska vapnet saknas tydligt)

    
svaret ges 06.08.2014 14:39
Är det några etablerade artefakter av Garl Glittergold? ___ 19283 Varför olja en gjutjärnspanna efter användning?______ 34283 ___

Jag har rekommenderats att reoil min gjutjärnspanna genom att låta den absorbera lite olja på kaminens återstående värme innan den torkas, varje gång efter att den används.

Är det viktigt att göra det, och vilken skillnad gör det? Det borde fortfarande finnas mycket fett kvar från att bara skölja och torka pannan.

    
______ azszpr20522 ___

AFAIK du behöver värma pannan för att låta oljan oxidera och polymerisera¹ så att den bildar en kemiskt skyddande och non-sticking beläggning.

Om du tvätter dina köksredskap med tvål måste du göra det varje gång. Därför tvättar vissa människor inte gjutjärn alls och torka det med en ren trasa eller pappershandduk efter användning. (Bränd olja är uppenbarligen inte så god för bakterier och svampar, så din panna blir relativt ren och bugfri.)

Från min personliga erfarenhet klibbar köttet till obehandlat gjutjärn som lim, men på en väl underhållen tjock järnplatta glider den som på Teflon.

__

¹ Jag vet inte om det gör någon kemisk känsla eftersom alla hänvisningar till polymeriserade fetter jag kunde google upp var i förhållande till återkokning (krydda).

    
______ azszpr20530 ___

Vanligtvis spola jag (skölj och sedan) värma pannan och smörj med förkortning när kryddan ser ut som att den kan använda en touch up. När det är smutsigt värmer jag med lite olja och städar ut med salt; detta minskar viskositeten hos oljan vilket gör det mer sannolikt att fylla i den porösa ytan av stekpannan. Eftersom det framgår att du frågar specifikt varför fettet / oljan behöver värmas, kommer jag att ta itu med det. Det finns emellertid redan en mängd information om gjutjärnskryddor i dessa två tidigare inlägg .

Värmen är trefaldig;

 • Om du tidigare sköljde det kommer det att hjälpa till att indunsta vattnet
 • genom att värma ytan som du gör smöret (eller oljan om du vill) applicera jämnare och noggrant på grund av den sänkta viskositeten så att oljan penetrerar djupare i mindre porer / gropar i järnet.
 • Om du inte har använt pannan på ett tag kan kryddan (eftersom den består av fetter och olja) bli skarp och värmen kan förhindra det.
______ azszpr20636 ___

Iron rostar. En skyddande beläggning av olja hjälper till att förhindra rostningen. Jag har funnit att mina gjutjärnspannor rostar mindre och behöver mindre skydd eftersom de förvärvar den typ av patina som Mischa beskriver.

    
______ azszpr20698 ___

Ja, du borde säsongspanelen efter varje användning. Jag har använt linfröoljeprincipen. Det fungerar, men det gör stekpannorna underliga och maten smakar lite konstig. Detta beror på att det är matkvalitets linolja. Denna typ av olja används för oljemålningar.

Det bästa är att använda antingen vegetabilisk förkortning eller svamp. Du kan värma pannan på låg värme. Använd en bomullstyga för att sprida grönsakslimningen inuti pannan, vrid sedan värmen till 7 eller 8 tills det är lite rök. Detta är kolskiktet bränt på pannan. Torka av panelen igen och placera i ugnen för att kyla.

    
___