De 10 bästa snowboardfilmerna genom tiderna

Snowboardfilmer har varit en integrerad del av snowboardkulturen, och genom åren har vi sett några otroliga manövrer och terräng fångade på film. Här är tio filmer som varje ryttare ska se, oavsett ålder, plats eller körstil.

1. haakonsen-faktorn (1999)

Terje Haakonsen är känd som en av de mest kreativa åkarna genom tiderna, och Haakonsen Faktor visar sin unika körstil på sitt bästa. Terje tog stora bergsridningar, gick stort och gjorde allt med stil till nästa nivå i denna tidiga snowboardfilm.

2. tillbaka i svart (2003)

Back in Black var en av de mest efterlängtade snowboardvideorna från 2003, och det levde definitivt upp till ryttarnas förväntningar. Denna Kingpin Productions-film innehåller de bästa förarna av tiden, inklusive Gigi Ruf, Chris Coulter, Todd Richards, Scotty Wittlake, Jeff Anderson och JF Pelchat. En rörande hyllning till Jeff Anderson efter hans tragiska död tidigare på året gör detta till en av de mest emotionella snowboardvideorna hittills.

3. gemenskapsprojektet (2005)

Community Project blev snabbt varje ryttares video när den släpptes 2005. Community Project har de mest innovativa och snygga förarna i början av 2000-talet, som Terje Haakonsen, JJ Thomas och Travis Rice. Den här filmen tog snowboardåkare från sina soffor i USA och Kanada till några av de mest eftertraktade snowboarddestinationerna i världen, inklusive Nya Zeeland, Alaska, Japan och mer.

4. spring till bergen (1994)

De bästa snowboardvideorna har inte alltid new age-parkfunktioner, räls och rör. Run to the Hills är en av de klassiska snowboardvideorna som varje åkare måste se under sin livstid. Musik av Pantera, White Zombie, Silver Chair och andra rock- och heavy metal-storheter spelar över bilder av ryttare som Peter Line, Terje Haakonsen, Aaron Vincent och Jim Rippey, vilket gör denna tidiga snowboard till en av de mest ikoniska genom tiderna.

5. true life (2001)

True Life skiljer sig från de flesta andra snowboardfilmer från början av 2000-talet. Den här filmen gav äntligen vardagliga ryttare en titt på proffernas liv med bilder bakom kulisserna av sina resor och livet utanför berget. Den här videon innehåller också vansinniga järnvägssegment av JP Walker, Peter Line som sliter upp backcountry i en skinnjacka och oöverträffad ridning av alla favoritmedlemmar i det oförglömliga Forum-teamet.

6. afterbang (2002)

När tävlingar, sponsring och lag växte i början av 2000-talet började folk ta snowboard mer på allvar - ibland lite för seriöst. Ryttare behövde en film som Afterbang för att få sporten tillbaka till jorden. Filmskapare och redaktörer Jess Gibson och Pierre Wikberg pojkade på sportens allvarliga sida och presenterade ryttare som Travis Parker, Louie Fountain och Chris Engelsman i en mer lättsinnig snowboardfilm som fick ryttare att skratta medan de fortfarande pressade sportens gränser.

7. det är allt som är allt (2008)

That's It That's All tog snowboardfilmer tillbaka till den vanliga sporten 2008. Hög produktionskvalitet, non-stop action, fantastiskt landskap och extrem backcountry och parkridning av Travis Rice, Jeremy Jones, John Jackson, Nicolas Muller och Terje Haakonsen, har gjort det här snowboardflickan till ett måste på varje ryttares hylla.

8. djupare (2010)

Backcountry ridning förlorar aldrig sitt överklagande på den stora skärmen. Teton Gravity Research och Jeremy Jones bevisar hur filmvärd den stora bergsridningen är i deras 2010 snowboardhit, Deeper. Vansinnigt kameraarbete och högkvalitativ produktion gör stora mountain backcountry-cyklar påtagliga för snowboardåkare som kanske aldrig får chansen att åka på dem själva.

9. futureproof (2005)

Gigi Ruf har varit ett av de största namnen i ridning så länge som Terje Haakonsen, och hans unika stil och talang är det som gör filmer med honom så otroliga. Sättet Ruf och hans medkörare (som Nicolas Muller, JP Solberg och David Carrier Porcheron) utnyttjar massiva naturliga funktioner i Absinthe Films Futureproof har inspirerat ryttare att bli större i ett decennium.

10. apokalypssnö (1983)

Apocalypse Snow var den första vintersportfilmen som presenterade snowboard, och det är ett måste för alla äkta snowboardknarkare. Den här filmen från 1983 visar verkligen inte de senaste och bästa snowboardmanövrerna, men de gamla skolgapshopparna, backcountry airs och pulverfördelning ger en fantastisk blick tillbaka till snowboardhistorien.