Är det några etablerade artefakter av Garl Glittergold?

5

Nyligen har Garl Glittergold tagit en större än förväntad roll i mitt spel och jag letar efter artefakter relaterade till honom. Efter att ha letat efter ett tag har jag inte kunnat hitta någon. Jag är medveten om att jag kan utforma min egen och sannolikt vilja, men jag är intresserad av om det finns några etablerade artefakter som redan är knutna till honom.

För att hålla detta alltför brett eller sluta med långlistans svar ska alla artefakter vara:

  • Garl Glittergold uttryckligen i deras beskrivning eller historia
  • Har publicerats i en D & D-regelbok i någon utgåva, eller draken tidningen
uppsättning Ceribia 08.05.2016 06:34

1 svar

10

Efter Wikipedia Garl Glittergold publiceringshistoriken, prövat jag Gudar och Demigods (1980) och Dragon # 61 (1982) artikeln "The Gnomish Point of View" (28-30) för AD & D , Monster Mythology (1992) och Demihuman Deities (1998) för AD & D2E , Gudar och Demigods em> Tro och Pantheons (2002) för D & D3E och Complete Divine (2004) för D & D3.5 . Detta är förutom en handfull andra källor. Du behöver inte oroa dig för att vara överväldigad; det finns inte mycket.

Garl Glittergolds Battleaxe Arumdina

Encyclopedia Magica (1999) för AD & D2E listar Garl Glittergolds traditionella vapen i Axes under Arumdina (112) och Garl Glittergolds slag (118). I båda posterna Arumdina ges statistik för att ange att det är "ett unikt och potentt föremål (ofta kallat en artefakt eller relik)" och att det "är så ovärderligt att det är omöjligt att betygsätta sitt sanna bytesvärde . "

Även om Gudar och Demigods för Dungeons and Dragons, tredje utgåvan nedgraderas Arumdina till en nonitelligent (ändå episk) +5 dansa spökrörelse hastighet battleaxe , Arumdina sägs av flera källor att vara intelligenta och förmåga att klyva genom sten lika lätt som luft och i de flesta fall en gång om dagen för att helhjälpa guden av all skada som har behandlats honom.

Ytterligare inspiration

Här är några saker att tänka på om du vill göra ditt eget hem.

  • Monster Mythology säger att Garl Glittergold generad Grankhul , jagar gud av bugbears, genom masquerading som en rådjur. En strävan efter Garl Glittergolds heliga skjorta eller något är inte dåligt.
  • Tro och Patheons säger att Garl Glittergold har "den största samlingen av skämt i multiversen" (135). En kopia av hans skämtbok skulle säkert vara en underhållande grund för en artefakt.
  • Fullständig gudomlig s pärla i glitterdepthen (97) ökar en hängiven Garl Glittergold-tillbedjarens visdom och ger honom en känsla av sin omgivning under spelunking, varnar honom till placeringen av golv , väggar och tak.
  • Fullständig gudomlig nämner offhandedly som en strävan efter Garl Glittergold-gudstjänstemän "som söker den förlorade Ebondark Gem Mine på Earth's Elemental Planet" (112). En karta till den eller ädelstenarna själva kan vara artefakter.
  • Magic Item Compendium s krokhammars krokhammare (52-3) är en kombinationshammare och väljer att, när den används av en hängiven tillbedjan av Garl Glittergold, spränger sig in i flammor som skadar dem som drabbas av det.
svaret ges 08.05.2016 15:59