Varför dödade Arya inte de Lannister-soldater som hon stött på i Riverlands?

39

Ed Sheerans karaktär i avsnittet i Game of Thrones var en Lannister-soldat. Resten av soldaterna var också Lannister soldater. Arya Stark hatar Lannisters mest för vad de har orsakat för familjen. Varför känner hon inte behovet av att döda dessa soldater när hon har överkroppen? (efter min ledning?)

    
uppsättning atm 09.11.2017 11:19

4 svar

72

Arias handling (eller brist på) var att humanisera hennes karaktär. Det ska visa att hon fortfarande har en mjuk sida. Hon har inte nått Cerseis nivå av galen än.

Vid denna tidpunkt hade Arya bara torkat ut hela Frey-familjen och lämnade bara kvinnorna bakom sig. Nu skulle döda dessa ofarliga soldater ha ingen mening. De erbjöd Arya mat och berättade också för sin situation: de hade inget annat val än att tjäna Lannisters.

Inte alla som tjänar Lannisters är onda, det är vad Arya fick från samtalet med soldaterna. Det är meningen med den scenen, som både humaniserar soldaterna och visar att den mjuka sidan av Arya inte går förlorad.

    
svaret ges 09.11.2017 11:47
84

Scenen gör ett underbart jobb för att visa oss att Lannisters (eller de som tjänar dem) inte är alla dåliga människor. Men jag tror att den sanna anledningen till att Arya inte dödar dem är att de förlängde hennes gästrätt.

Arya hade just dödat alla Frey's, inte bara för att döda sin familj, men dödade sin familj uttryckligen efter att de hade erbjudits Guest Right. En del av hur Arya dödar Walder Frey är förskuggad i säsong 3 Episode 10 när Bran berättar historien av Rat Cook. Att döda de som är skyddade av gästrätten är oförlåtlig av gudarna.

När Arya kommer med soldaterna, erbjuder de två gånger sin mat och två gånger förnekar den den. (Formell gäst ger rätt gästbröd och salt, men det kan vara all delad mat eller dryck). Motvilligt accepterar hon efter att hon inser att soldaterna inte är ett sant hot (hon ser att ingen av dem är beväpnade). Hon tvingar även solidaren att attackera henne genom att säga "Jag ska döda drottningen" När hon accepterar maten har hon accepterat sin gästrätt, och som den ena solidaren säger "Var snäll mot främlingar, och de kommer att vara snäll mot dig ".

    
svaret ges 09.11.2017 13:58
12

Scenen gjorde många saker som inkluderar varför hon inte behövde döda dem ... Så detta är bara marginellt relaterat till att bättre förstå scenens hela natur och varför det skulle skrivas som det är.

 • VidsidanavhennesförstascenarierlämnadehonsigihopellerfullrundadAriasresa,närhonförstlämnadeKingslandingdärhonträffade"Jaqen", Hotpie och Gendry, och var de andra Lannister soldater var hänsynslösa, dessa är till synes kinder. Även Mercy är stort tema i serien. Det finns konsekvenser när vissa tecken inte accepterar det. Arya behöver inte för att döda dem. Som andra har sagt, visar det karaktärsutveckling . (Men jag tror att hennes mänsklighet fortfarande är ifrågasättande, trots att man har bättre självkontroll.)

 • Det visar oss hur mycket Arias sociala färdigheter har förbättrats. Detta är då också en ledare, för i senare scener i säsongen (dvs. Arya bekämpar Brienne) ser vi på något sätt inte riktigt samma Arya. Hon har verkligen avancerat med många färdigheter. Det fanns någon form av [metafysisk] omvandling som inträffade efter att hon [påstås] dödade Waif. Hon är inte längre rädd och bättre kan manipulera socialt.

 • Scenen gav oss Arias avsikt och inledande känsla av riktning. (Döda drottningen). I slutändan var det en röd sill, eftersom hon äntligen lär sig något som gör henne i en annan riktning.

 • Och på grund av kunde även kaninens ätning tillbaka till andra kaninscener: En fullcirkelscenen med Hound / Thoros i denna episod (kaninpott var vad Arya och Sandor matades när de slutade till den där platsen innan), Brienne och Podrics resor (Pod visste inte att du måste skina en kanin), och Osha och Meera diskuterar förberedande kaniner.

 • ny låt (i TV-show, inte böcker) är en referens till och kan vara ** förskuggning Jaime och Cerseis historia. Det kan också vara metaforiskt i den meningen att en gammal cykel (sång) kan brytas och ny cykel (sång) äntligen börjar börja med metafysisk cykelkosmologi , en ny generation och / eller en ny era ...

 • "Hands of Gold is the song sung by Lannister soldiers that Arya Stark comes across while traveling through the Riverlands. According to the soldiers, it is a new song as Arya has not heard it before."

  O'er the wynds and the steps and the cobbles,

  He rode to a woman's sigh.

  For she was his secret treasure,

  She was his shame and his bliss.

  And a chain and a keep are nothing,

  Compared to a woman's kiss.

  For hands of gold are always cold,

  But a woman's hands are warm!

  For hands of gold are always cold,

  But a woman's hands are warm!

  http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Hands_of_Gold

      
  svaret ges 09.11.2017 16:10
  4

  Bra svar här, men något utelämnat: Arya utmanade dem.

  I am going to kill Cersei.

  Hade de försökt att gripa Arya, då skulle de ha blivit dödade och läggas till kroppsräkningen. I stället skrattade de och levde skratta en annan dag.

      
  svaret ges 10.11.2017 18:39