Hur man lagar en fisk för att göra benet så mjukt som i sardiner?

5

När du äter fisk, är det en mardröm för mig att oavsiktligt svälja benen.

För närvarande är äta sardin den enda lösningen på grund av sitt mjuka ben.

Jag är orolig att min hälsa kan leda till i framtiden om jag kontinuerligt äter sardiner som kan innehålla "inte så vänliga" kemiska ämnen.

Jag vill lära mig att laga fiskar för att göra deras ben så mjuka som i sardiner.

Finns det någon här som känner hemligheten att göra mjuka ben utan "artificiella och farliga" kemiska ämnen?

Behöver jag en speciell matlagningsapparat för att göra fiskbenen mjuka?

    
uppsättning xport 23.12.2010 01:23

6 svar

10

Sardiner är konserverade, vilket betyder hög värme hos en tryckburk. Det är det som mjukar benen. Om du vill ha mjukare ben för andra typer av fisk kan du antingen laga dem med en tryckkokare eller kan dem. Detta kommer dock bara att fungera för mindre fiskar som har mindre ben.

Om din huvudsakliga oro är att du ska svälja ett ben och kväv, köper du bara din fisk som filéer. De flesta fiskfiléer har inga ben alls. Stiftbenen som finns i laxfiléer kan avlägsnas med nåltangentang och är så små att du inte kan kväva på dem om du försökte.

    
svaret ges 23.12.2010 01:41
3
 • Rå sardiner har inte mjuka ben. Om de gjorde det kommer de inte ha ett starkt skelett.
 • All konserverad fisk som har ben i dem har mjuka ben om det är stor fisk eller liten fisk eftersom de är kokta. Du kommer att veta detta eftersom ben i konserverad lax har mjuka ben
 • Det handlar inte om kemikalier. Som organisk konserverad fisk med ben har mjuka ben. Det är för att en gång i burken uppvärms för att döda några bakterier och samtidigt kokar fisken som den är i en tryckkokare.
 • Du kan laga fisk på många sätt för att göra benen mjuk och ätbar. Du kan skära fisk i skivor med dina favorit kryddor och använda en tryckkokare och laga mat i 1 timme.
 • Du kan också laga mat som om du skulle laga potten rost över natten. 8 timmar räcker. Använd hela fisken om du gör det.
 • De kryddor du lägger är ditt val. Jag gillar personligen yoghurt, chili, lime, kummin och lite olja på min. Men du kan använda någonting. Det är inte de kemikalier eller kryddor som gör det mjukt men matlagningsmetoden.

      
  svaret ges 05.03.2013 02:31
  1

  Jag har lagat lax och alla benen var mjuka nog att vara ätbara. Min metod:

 • Sätt smör eller olja på matlagningsfackets eller krukans matlagningsytan.
 • Lägg den tvättade fisken på den oljerade ytan.
 • Skiv en lök och lägg skivorna på och runt fisken.
 • Sätt på salt, peppar och ett streck med pulveriserat vitlök.
 • Täck matlagningsfatet / potten och sätt i en ugn vid 200 grader F.
 • Efter tre timmar är fisken och löken väl kokta. Och benen är så mjuka som i en burk sardiner.
 • svaret ges 27.05.2012 10:22
  1

  Koka hela fisken med tryckkokare i 30 + minuter beroende på fiskens storlek för att mjukna benen. Här är artikeln om den populära indonesiska Milkfish-skålen kokad med högtryckskokare. Som vi vet är mjölkfisk känd för att vara mycket bonier än andra fiskar:)

  länk

  Här är receptet att försöka:)

  länk

      
  svaret ges 25.06.2014 10:31
  1

  Om du kan gå med att plocka ut stora ben från fisken innan du lagar / äter så finns det här kinesiska (så vitt jag vet) metod för att mildra mindre ben - som mindre ben i karpens baksida.

  Jag har provat den här metoden med rostning av fyllda karpar i ugnen. Carps var ganska stora - 2-3 kg och tillbringade som en och en halv timme i ugnen. Jag antar att detta tillvägagångssätt inte kommer att fungera med stekning eller kokning. Har inte försökt det, men.

  Innan du lagar fisken, skära huden på flera ställen (inte så djupt för att se till att huden skärs). Sedan gnid det med salt, blöt i vin och låt det vila i ca 15 minuter. Efter en och en halv timme i ugnen ska mindre bakben vara mjuka nog för att gå ner obemärkt.

      
  svaret ges 23.12.2010 19:27
  1
  USDA släppte ut ett papper om effekterna av matlagning på "fiskben mjukning", och du kan hitta den om du söker online ... de testade tryck på 15, 20 och 25 psi (vilket gav dem temperaturer på 220 till 270 grader vattentemperatur under tryck) ... och fann att även tonfisk och stenfisk hade "gelatinösa ben" vid högsta temperaturen.

  Det enda sättet att laga fisk till "mjukben" (gelatinösa) konsistens och inte förstöra näringsvärden eller smakvärden är att göra det med en bra tryckkokare som kan tjäna 20 psi eller mer och laga tider från 30- till 120 minuter, baserat på din egen personliga smak.

      
  svaret ges 09.09.2018 08:13
  Senaste kommentarerna

  Vad händer med ben efter kokning? Hur man bildar fenor eller hårfäste? Översatt av ord från gjutning av Pandoras låda och färdigställd av gopherJAGHTML.Anmärkning: Materialet "fiskmatförtätning" finns tillgängligt på Bruno Futescus vetenskapliga arbetsrum i Berlin. Det är en bok om en viss typ av fisk, kaninkanin, som används i hög effekt för dykare. Jag försöker förbättra, men på allvar ber jag om ursäkt, och jag hoppas att den här boken kommer till många människor: Tjuvkött har inga tänder,... Läs mer