New York State lagring titel lagar

Om du tror att New York är en stat med massor av lagar på böckerna, har du rätt. Så det är ingen överraskning att lagstiftningen om bärgning av begagnade bilar är så grundlig och inte bara reglerar åldern som ett fordon måste vara för att kvalificera sig för en bergningstitel utan även vilka komponenter - som krockkuddar - som lagligen kan tas bort eller måste förbli. Oavsett om du är en köpare eller en säljare av ett bärgningsfordon, bör du bekanta dig med lagarna som reglerar sådana fordon i delstaten New York.

Hur New York definierar ett bärgningsfordon

När det är mest grundläggande kan ett fordon i New York få en bärgningstitel när det är åtta modellår eller nyare (dvs. en modellbil från 2008 är berättigad till en bergningstitel 2016) och den har "förstörts eller fått 75 skador procent eller mer av fordonets detaljhandelsvärde när skadan inträffade. "

Enligt lagen:

"Ett bergningsfordon är ett fordon som överfördes till ett försäkringsbolag på grund av att det stulits eller för att det har betydande skador. Skadorna kan uppstå på grund av en kollision, stöld, vandalism eller skada från vatten."

New Yorks lag säger också att bilhandlare måste informera alla fordonsköpare om:

  • Fordonet skadades före den första försäljningen av fordonet, eller
  • Titelcertifikatet har ett varumärke som visar "REBUILT SALVAGE: NY", eller
  • Den tidigare detaljhandelsägaren lämnade ett redovisningsdeklaration enligt ovan.

Goda råd

Följande är goda råd från staten, även om du är en privat säljare:

"Återförsäljaren måste bekräfta på försäljningsdokumentet att köparen underrättades om att fordonet var skadat. För att skydda dig själv, be köparen att skriva sina initialer bredvid ditt uttalande på försäljningsräkningen."

Det betyder att du måste behålla en kopia av alla försäljningsförteckningar om du någonsin säljer ett fordon med en bergningstitel i staten New York. Om ett bedrägeri begås och en framtida ägare försöker sälja fordonet utan att ha en bärgningstitel, kan du exakt återspegla att du sålde den begagnade bilen som ett bärgningsfordon. Det kan inte stressas nog. Skydda dig.

Inbyggda skydd

En fördel med att köpa en återuppbyggd bärgningsbil begagnad bil i staten New York är att den måste ha en helt ny krockkudde installerad om den tidigare krockkudden skadades eller användes. En begagnad krockkudde kan inte installeras. Naturligtvis finns det inget som hindrar en skrupelfri säljare från att ta bort en ny krockkudde när den har godkänts, så se till att du har en faktura som visar att en ny krockkudde har installerats innan du köper.

Ren hälsa

New York tillåter dock att ett fordon som en gång hade en räddningstitel får en ren hälsa (eller åtminstone en titel som säger "Rebuilt Salvage: NY").

Så här kan det hända:

  • För att endast ansöka om ett nytt titelcertifikat, ta med titelcertifikatet och bevis på betalning av moms eller inköpspris till ett DMV-kontor.
  • DMV måste undersöka fordonet. Om DMV utfärdar ett titelcertifikat får certifikatet ett varumärke som visar: "REBUILT SALVAGE: NY".
  • Du måste visa ett kvitto för var och en av de utbytta delarna eller ditt ägarbevis för andra fordon som du använde för att leverera reservdelar. Beviset måste visa fordonets fullständiga VIN. Kvitton och bevis måste matcha rätt delar som ingår i det ombyggda fordonet.
  • Kontrollera om det finns stulna fordonsdelar. Ofta köper en person en fordonsdel och vet inte att delen har stulits. Enligt NYS-lag ska DMV konfiskera en fordonsdel om DMV-utredaren fastställer under undersökningen att fordonsdelen var stulen. DMV kan besegra hela fordonet om den stulna delen är en större del som motorn eller växellådan.