Hang föremål från översta ackord av 2x6 takbalkar?

0

Den aktuella takbryggan är en del av en fristående skurstruktur på bakgården. Varje truss är 2x6, och består av 3 plankor - vardera sidan av triangeln, inga mittstöd eller något. Bredden är ca 10-12 fot. Är det möjligt att hänga två stora ögonbultar från två separata trusser ca 10 meter från varandra och permanent suspendera något mellan 250-300 lbs mellan de två bultarna? Jag kan genomdriva eller överbrygga någon av strålarna som nödvändigt, men jag är inte säker på vad som skulle vara effektivt. Här är ett skott av interiören med en ritning av vad jag skulle vilja göra (x2). Jag vet att kabeln kommer att vara mot bottenkabeln men ingen direkt vikt. De flesta länkar jag har sökt rekommendera mot detta, men jag hoppas verkligen att detta kan vara genomförbart.

Vad jag tänker:

Är det möjligt? Tack!

    
uppsättning James F 18.02.2017 02:08

2 svar

1

Detta är farligt och bör beräknas.

1) Trissens översta ackord är i kompression. Genom att lägga en belastning mellan vävfogar sätter du det översta ackordet i det som kallas "dubbelböjning". Vad det här gör sätter en extra mängd kompressionsbelastning på den övre halvan (ca) av 2x6 toppkordet. Detta skulle lätt kunna spänna medlemmen (den del av överkordet som sträcker sig från bananslutning till bananslutning) och snapar ackordet. Vi har reparerat dessa och det är dyrt.

Du måste bo i ett högt snöbelastningsområde, för att du har 2x6 topp- och bottenkorts ackord för en så liten spänning. (Där jag bor, skulle vi använda 2x4 eftersom vi har minsta snöbelastningar.) Så har trussfabrikanten bestämt att en 2x6 krävs på grund av snöbelastningen. Kanske är det över designat, men jag frågar tillverkaren Ge din lokala lumberyard en skiss av storleken (spänn) på dina karmar och berätta för dem att du lägger till 300 lbs. och var. De kan köra beräkningarna och berätta precis hur och vad de ska använda. Beräkningarna är fria. (Det finns specifika metoder för att ansluta till ackord och webben.).

2) Du visar en skruv av ögonstyp i botten av överkordet. Jag skulle råda emot det av två skäl. (A.) Jag skulle fråga tillverkaren, men jag skulle satsa på att de skulle rekommendera en thru-bolt eller klämma fastspikad för att korsa medlemmar ... förmodligen 3 trusses. Du vill inte överborra hålets storlek för en thru-bolt. När vi monterar takutrustning eller utrustning som hängs på vindar, upphänger vi från stången bultad genom toppkordet. (B.) Ett skruvtypsfäste i överkordet kommer att skada integriteten hos toppkordet (för att 2x6 ska splittras). Kordet torkar över tiden och delas upp. Då kommer du att förlora all hållfasthet.

Koden kräver att tak ska utformas med en 15% säkerhetsfaktor. Verifiera detta med truss tillverkare.

    
svaret ges 21.02.2017 04:25
0

Jag antar att spännvidden på varje toppkord är ca 6 fot, och att karmarna är välbyggda, med tillräcklig krosshållfasthet och fästorgan. Med tanke på det ser jag inga problem att hänga 300 kg. från två karmar, fördelade jämnt. Det är möjligt att du kommer att märka mindre sagging om det är kvar i flera år, men det kommer inte att skada den övergripande strukturen.

För att vara extra försiktig, fäst en 2x6 eller 2x8 i tvärriktningen på den platsen och förläng ytterligare ytterligare två karmar för att ytterligare fördela lasten. Använd minst 2 3 "guldskruvar vid varje truss, eller använd en 5/16" vid 3 "lagerskruv vid varje truss.

    
svaret ges 18.02.2017 02:47