Can du vattentät Luxury Vinyl Kakelgolv utan injekteringsbruk?

2

Mina frågor handlar om användning av lyxiga vinylplattor (LVT) - min preferens är att använda LVT utan injekteringsbruk. Jag är emellertid skeptisk till hur väl LVT kommer att hålla upp till fukt utan injekteringen och rengöring kommer att vara ett problem. Har jag rätt på behovet av vattentätning eller skulle golvet fungera bra på något sätt? Finns det ett sätt att vattentäta lederna på LVT utan grouting? Om det kommer vatten mellan golvplattorna när du går ut ur duschen kommer det att orsaka ännu större problem?

    
uppsättning DIYMommy 25.04.2016 07:27

2 svar

1

På vissa områden kan du komma undan utan att ha injekteringsbruk, men plattorna kommer att bli mer mottagliga för skador, eftersom injekteringen (eller något) ökar styrkan mot golvet (och håller plattorna på plats). Du kanske har sett eller hört talas om hur vissa människor gör riktigt snäva inslag med avfasad kakel, och de använder inte injekteringsrör. Det här är mer för områden som är onramentala eller där kontakt med vatten är osannolikt.

På badrummet tycker jag att det är säkert att säga att du behöver något mellan plattorna, särskilt för att det kommer att finnas vatten (på golvet). Ett annat syfte för grout är att skydda underlaget från vatten ... vattenskador kan sammanfattas som svullnad vilket kan orsaka lyftning / ångning av kakel och vridning och lossning av veden och ruttna eller försvagade vedar eller helt enkelt form och mögel. Och ja, städning kommer att vara ett problem utan injekteringsbruk eller något mellan plattorna.

Det finns alternativ till cementmjölk; du borde söka online för injekteringsalternativ. Epoxi och caulk kommer i åtanke. Om du inte lägger något där, kommer något annat (smuts) till slut att fylla i luckorna.

Redigera - (baserat på kommentaren "min före detta man lagde redan plattorna utan avstånd för grout") Jag gillar inte att marknadsföra produkter, men jag är inte medveten om några andra silan vinyltätare, så försök en produkt som heter Infuze. Här är tekniska datablad . Som jag sa är det en silanprodukt som jag tror kommer att fungera för detta. Det är typ av rörigt och illaluktande och torkar snabbt (så arbeta så snabbt); Det kommer definitivt att försegla vinyl sömmar. Jag tror att det är kemiskt bindande för vinyl för att skapa vinylsilan. Det torkar klart och missfärgar inte.

    
svaret ges 25.04.2016 16:11
-2

Kanske förstår jag inte din mening. Klicka, en typ av vinylgolv, använder inte injekteringsrör. Det är vattentätt.

    
svaret ges 25.07.2016 08:14