Vilken temperatur och tid behöver jag baka en 35 cm Madeira tårta?

3

Jag lagar en mycket stor bröllopstårta (35 cm eller 14 tum) och kan inte få tillagningstiden rätt. Finns det en specifik temperatur som jag ska använda?

    
uppsättning Geraldine Davis 24.06.2013 10:53

3 svar

2

Det är svårt att mycket laga en tårta som är stor utan en värmekärna.

Det är i grunden en metallkopp som du sätter i mitten av din tårta så att du kan få lite värmeledning i mitten av kakan, som om du skulle med en bundtpanna eller annan ringformad panna. Till skillnad från ringpannan, som det är en kopp, fyller du det också med smet så att du har en kontakt för att fylla det hål som skapats.

(och i allmänhet behöver du fylla koppen med antingen smet eller något annat tungt så att det inte flyter i smeten).

Du vill också gå med en lägre temperatur och baka den längre - det här är inte bara på grund av kakans storlek, men du vill också att den blir mer tät; om du ska stapla ovanpå det, vill du inte ha det svampigt och du måste minska mängden öppen fjäder från en hög temperatur. Jag rekommenderar starkt att du letar efter recept speciellt avsedda för stora staplade kakor.

Som medeira kakor tenderar att vara långsam matlagning till att börja med, kanske du tittar på 1,5 till 2 timmar för att få det helt bakat genom.

    
svaret ges 24.06.2013 16:14
0

Enligt Wilton och Ultimate Baker som båda erbjuder samma råd, en 14 tårta bör bakas vid en något lägre temperatur än normalt, 325 F (163 C), i 50-55 minuter.

Rose Levey Berenbaum rekommenderar i The Cake Bible en bakningstid på 40-50 minuter för ett 3 cm "(4,5 cm) djupt 14" (35 cm) lager baserat på en standard smör kaka formel.

Den allmänna principen är att ju större skiktet desto längre är bakningstiden vid en lägre temperatur. Jag skulle varna dig som alla bakningstider, dessa uppskattningar kan inte vara exakta, och du borde förlita dig på det lämpliga doneness-testet för ditt specifika recept, såsom tandpetareprovet.

Jag granskade Cake Bible av Rose Levy Beranbaum, vilket enligt min sannolikhet fortfarande är den mest auktoritativa källan på kakebakning, trots att den ursprungligen publicerades 1988. Beranbaum nämner inte specifikt tider för 14 tums kakor i hennes detaljerade recept (hennes bröllopstårta recept är för 6, 9 och 12 tum nivåer som hon indikerar kommer att tjäna 150 personer), så informationen ovan kommer från diagrammet för receptskalning (sidan 490).

Hon anger att diametern på kakspaneln gör för receptet, särskilt att ju större kakan, desto mindre bakpulver krävs proportionellt. Det vill säga, varje tier skulle då få en viss mängd av avlöpning beroende på dess storlek.

Beranbaum nämner inte kaka koppar, men rekommenderar istället kakor remsor eller magiska remsor som hjälper till att främja bakar jämnt lager.

Hon tillhandahåller också formler för skalning av olika typer av baskaka recept i olika storlekar, inklusive bakpulver skalning.

Ändring av kaka recept för stora storlekar är ganska detaljerad; Jag rekommenderar konsultuppskrifter eller formulär specifikt för detta ändamål. The Cake Bible är en fantastisk källa, men har inget recept på den särskilda Madeira-kakan som du nämnde.

    
svaret ges 24.06.2013 11:09
-1

Ändring av kaka recept för stora storlekar är ganska detaljerad; Jag rekommenderar konsultuppskrifter eller formulär specifikt för detta ändamål. Kakabibeln är en fantastisk källa, men har inget recept på den särskilda Madeira kakan som du nämnde.

    
svaret ges 13.02.2014 13:51