Disability Laws By Country [stängt]

3

Jag är i färd med att begränsa ner det här eller formatera mig till cirka 5 olika frågor, vilket innebär att det här är en mer generaliserad fråga om lagar som liknar ADA. Detta ska fungera som startfrågan.

Tack för alla kommentarer.

Motivering till fråga

Jag tänkte att jag skulle posta det här avsnittet i motsats till alla negativa kommentarer jag får medan jag räknar ut ett format för de många frågorna den här ideen jag hade kommer att ta. Jag vill att denna fråga ska överleva här av flera anledningar:

Motivering 1 : Det har blivit sagt att jag kunde Google för svaren jag letar efter avseende den här tanken på Resa för funktionshindrade , och medan det är sant, en Google Search kommer bara att spita ut lagarna etc som jag letar efter utan personliga erfarenheter från läsare här, inaktiverad eller inte.

Exempel: (Jag vet att det inte är rese-relaterat, men fortsätt läsa)

Google gav mig lagen, men jag vill veta från någons personliga erfarenhet om lagen är Skirted, dvs i min hemstad har vi 2 bowlingbanor som är ADA-kompatibla men nyanserna här är att jag bara kan gå till Tillgänglig Badrummen på varje, men jag kan inte skola eftersom det inte finns några ramper till banorna. Tekniskt sett, eftersom badrummen är kompatibla, är byggnaderna, även om jag aldrig har bultat i någon gränd, eftersom gränderna är skirting compliance.

Hur skulle någon ha vetat att dessa bowlingbanor inte är kompatibla för funktionshindrade bollare hade jag inte sagt dem genom mina erfarenheter, eftersom Google berättar för mig i länken till ADA-webbplatsen att alla byggnader som byggdes efter ett visst datum kräver boende? Läser bara att jag skulle tro att jag kunde gå bowling i någon gränd i USA, men dessa 2 jag kan inte.

Motivering 2 : Det finns inget centralt förråd baserat på personlig kunskap om funktionshindrade resenärer. Det finns båtbelastningar för passagerare. Om de existerar för funktionshindrade är det inte centraliserat, det vill säga att jag inte vill ha Google för turismwebbplatser och sedan korrelera det med lagen och hoppas på det bästa ...

Betydelsen

Ritning från jpatokals länk i hans svar och att citera Martin Heng:

This was not travelling as I have known it, but it was enough to show me that undertaking a trip as a disabled person requires a lot more planning and preparation. Did I have enough medical supplies? What equipment did I need to take and what could be hired there? What were the airlines’ policies on luggage allowance and mobility equipment? Would the accommodation be as accessible as advertised? Would I be able to manage the bed and bathroom set-ups? Would I need to hire a van that would take my wheelchair or could I manage without? Gone were the days of stuffing as much as possible into a backpack and just getting on a plane with no fixed itinerary.

som fortsätter:

Wrong! There is quite a lot of information out there but it isn't easy to find – much of it is siloed in special-interest websites or hidden away on local government websites, often only in the local language. Recently a number of websites and mobile apps have sprung up that seek to fill this void, primarily by looking to the public to rate venues for their accessibility and provide reviews of accessible accommodation, restaurants and so on. However, most of these are quite local in nature – at the city or country level – and it's clear that the take-up has not yet been at a scale necessary to make them truly useful.

Reason 1 och 2 passar båda dessa: Om jag säger till Google besegrar syftet med informationsdelning, och jag kan inte språket om jag planerar, därför kan jag inte Google läsa mycket mindre den lokala webbplatsen . Stack Exchange skapades för att dela information i dessa specialområden för ändamål så bred som funktionshindrade resor. Ja Ämnet är brett, men den grupp det gäller är i en minoritet, inte bara i USA, men i alla länder över hela världen, därför ber jag om varje land. Jag bryr mig inte om att ställa den ihop för att dela den, men genom att bara göra det en gång här minskar jag den planering som krävs av funktionshindrade resenärer samtidigt som det är enkelt att underhålla. Visst jag kunde skriva en webbplats, men då skulle min information vara så "silo" som alla andra, som besegrar syftet.

Aktuella lagar

Jag är en funktionshindrad medborgare i USA i mitt sena 30-talet. Jag lider och behandlar Cerebral Pares , särskilt avsnittet som handlar om Självvård. Jag har en högskoleexamen och jobbar som programmerare. Innan jag dör, som i min skopa lista, skulle jag vilja besöka eller bo i ett främmande land, och säkert någonstans där finns det andra som är i en liknande situation för mig som vill göra detsamma. Jag frågar den här frågan för att jag vill veta vilka länder som har lagar som liknar amerikanerna med funktionshinder Act of 1990 :( Text ) | ( Statens webbplats ).

Jag vill att denna fråga ska förbli här som en informationskälla för alla funktionshindrade besökare och läsare, eftersom det inte finns några informationskällor som är på ett och samma ställe. Som sådan, efter att ha samlat Svar från läsare, kommer jag att dela upp denna fråga i olika frågor som är relevanta av ämnen och länder för framtida funktionshindrade resenärer som Google för alternativ.

Som sådan frågar jag dig som läsare att ge ett stycke eller två svar som är relevanta för det land du bor i om gällande lagar och stadgar när det gäller ditt lands funktionshindrade medborgare. Av uppenbara skäl undantar jag USA, och inget korrekt svar kommer att ges från än. Vänligen ge länkar, citat, etc som bara berör LAWS.

Framtida länkar till relaterade frågor

uppsättning eyoung100 06.08.2014 23:10

1 svar

2

Såvitt jag vet, finns ingen sådan global resurs - och det är ett något mer självständigt uttalande än de flesta, eftersom jag var på Lonely Planet när tillgänglig resechef Martin Heng presenterade sin forskning på exakt detta. Det finns en massa lokala insatser av mycket varierande standarder och kvalitet, OpenBritain är en av de bättre. Det finns ett EU-omfattande europeiskt nätverk för tillgänglig turism , men det här är mestadels bara ett paraplyorgan för andra europeiska organisationer, inte en praktisk resurs .

Martin har nyligen lanserat ett projekt som heter Resa för alla som hoppas kunna ta itu med detta, även om det här uppenbarligen inte kommer att lösas över natten. Som ett första steg finns det ett dedikerat Thorn Tree-forum och Google+ community för resenärer med funktionshinder, och det finns planer för en serie regionala e-böcker.

Obligatorisk ansvarsfriskrivning: Jag arbetar inte längre för LP, och tankarna ovan är mina, inte LP: er.

    
svaret ges 07.08.2014 08:40