Are materialkomponenter med unika attribut som inte kan bytas ut med en komponentpåse eller spellcasting-fokus?

11

Förbud kräver en specifik materialkomponent:

an item distasteful to the target

Så gör samla större demon (XGtE, s. 166) :

a vial of blood from a humanoid killed within the past 24 hours

Jag trodde att jag hade sett denna fråga här förut, men jag kunde inte hitta den att dubbelkontrollera, så jag frågar igen.

Är dessa komponenter med unika egenskaper antagna att de kostar? Eller kan de ersättas av en komponentpåse eller en bollfokus?

Min tolkning är att kostnad inte bara är guld - det är någon form av tillstånd på objektet (så obehagliga föremål eller blod med tidskravskrav har en kostnad). Därför skulle båda dessa stavar kräva specifika komponenter att gjutas. Är min tolkning korrekt?

    
uppsättning BlueMoon93 28.11.2018 14:26

2 svar

12

Endast RAW-saker med ett guldvärde är kostnader

spellcasting-regler om komponenter anger:

A character can use a component pouch or a spellcasting focus in place of the components specified for a spell. But if a cost is indicated for a component, a character must have that specific component before he or she can cast the spell.

Du kan inte ersätta materialkomponenter med en angiven kostnad.

Vad är en angiven kostnad?

Enligt RAW är en kostnad endast för komponenter med ett guldvärde. Till exempel Identifiera har de unika kostnaderna:

A pearl worth at least 100 gp and an owl feather

I så fall kan uggläderen bytas ut av fokus eller komponentpåse. Medan pärlan inte kan som det har ett guldvärde kostar.

Hur byter komponentpåse / stavningsfokus ut komponenterna?

Spellcasting fokus gör precis vad det säger, det ger fokus för caster att kanalisera sin magi genom. Antagandet är att utan deras fokus behöver de mycket mer komplicerade komponenter som har något samband med vad de försöker göra. Se Vad är meningen med billiga materialkomponenter? för relevant information.

Kan ett unikt krav betraktas som en kostnad?

Visserligen, om din DM reglerar det på så sätt. Men det här är inte RAW och vi har inte tillräckligt med information för att veta om det är RAI.

Vad skulle hända om det styrdes på det här sättet?

Dina hjul skulle behöva arbeta mycket hårdare för deras magi. Detta är inte nödvändigtvis en dålig sak. Antalet stava med dessa unika krav är inte så många. Detta kan vara ett utmärkt tillfälle för rollspel när det gäller att förvärva dem.

Vid slutet av dagen är svaret "Upp till din DM" som med de flesta reglerbaserade frågor.

Hur skulle jag styra den?

För krav som kan uppfyllas av ett antal objekt, skulle jag tillåta fokus att ersätta det. Detta täcker ditt första exempel. Eftersom det finns hundratals saker kan en varelse finna obehaglig.

För tidsbegränsade krav skulle jag bestämma att de inte kan ersättas. Som du påpekar är de unika begränsningar och speciellt den du citat kan ge frågor om hur den erhölls.

    
svaret ges 28.11.2018 14:30
4

Kostnad avser pengar

Reglerna om materialkomponenter anger:

Casting some spells requires particular objects, specified in parentheses in the component entry. A character can use a component pouch or a spellcasting focus (found in “Equipment”) in place of the components specified for a spell. But if a cost is indicated for a component, a character must have that specific component before he or she can cast the spell.

Det finns tre aspekter på detta:

 • Kostnaden måste vara specificerad . Att vara otrevlig är en egendom; Det anges inte på något sätt som en kostnad.
 • Alla materialkomponenter beskrivs på ett mystiskt sätt, med en känsla av att vara svår att få. Var skulle du rita linjen? Om en linje var avsedd skulle det vara i reglerna.
 • Kostnad definieras inte i reglerna, så den gemensamma definitionen gäller. Med Cambridge Dictionary ser vi att kostnad är:

  the amount of money needed for a business or to do a particular job

 • Om något inte anges i cp, sp, gp, pp eller liknande i spel-pengar, är det inte kostsamt.

  Enligt detta Sage Advice-prat , det är ganska mycket upp till DM. Samtidigt sätter denna diskussion en gp värd på komponenter utan uppgift om kostnaden i stavningen själv, så jag är inte säker på om det borde övervägas, eftersom det strider mot RAWs stavning ...

  Som alltid, om det gör en bra historia, fråga din DM. Om det skulle vara ett hinder för dina spelare, varna dem.

      
  svaret ges 28.11.2018 14:41