Varför använde inte federationen svärd mot Borg?

10

Som frågade på Quora :

If energy weapons are useless on the Borg after they've adapted, but Worf is still able to chop one up with his Mek'leth during "First Contact," why don't all the Federation troops just replicate some Samurai swords and go to town whenever the Borg attacks?

    
uppsättning Napoleon Wilson 30.05.2013 04:20

2 svar

10

Tja först om vi rabatt Borg uppdaterar sina sköldar för att stoppa svärd (och jag föreslår inte att de inte kunde göra det här!)

Och om vi rabatterar dem bara skjuter sina angripare med energiförsörj innan de kommer nära nog att använda svärd (som jag inte ser någon anledning att vi borde!)

Så snart de börjar låta sig attackera av en fiende med svärd, skulle de kunna börja svärd av sin egen lärdom om swordsmanship från deras angripare och bli snart lika bra om inte bättre än angriparna med svärd.

    
svaret ges 30.05.2013 12:00
7

Worf är en mycket stark, erfaren melee-stridare med år av träning med melee vapen. Hans vapen är tyngre än ett svärd och verkar fungera nästan genom perkussiv smashing och piecing snarare än att slashing, men låt oss antar att de replikerar vapen som har samma fysiska egenskaper för våra människor.

Föreställ dig vad som skulle hända om det var ett dussin avskräckt, nästan panik, helt otränade människor som svängde svärd runt i ett begränsat område. Det skulle vara en mardröm av vänlig eld (även utan Borg skytte hos människor).

Jag har kämpat på ett nytt slagfält och hade mitt ansikte öppet av en backswing på någon på min sida och vi båda hade haft många års träning.

Även om svärdet kom igenom Borg-rustningen. Det skulle ha varit väldigt farligt så nära som det som en touch från Borg betyder stora problem.

Worf är starkare (än de flesta människor), bättre utbildad (vid melee combat) och har sitt valda vapen till hands - människorna kommer inte att vara någonstans nära så effektiva.

    
svaret ges 30.05.2013 13:23