"1 kopp, dränerad" - betyder det åtgärd före eller efter tömning?

3

Jag vet att det här liknar andra frågor som "1 kopp hackade nötter" vs "1 kopp nötter, hackad", men jag var inte säker på om det gäller saker som har flytande.

Jag försökte göra pumpa paj från America's Test Kitchen, och det kräver "1 kopp godis yams, dränerade". Om jag följer konventionen för nötter, skulle jag dränera efter jag mäter en kopp. Men det verkar oklart, för det finns en variabel mängd vätska till att börja med, så jag skulle sluta med en varierande mängd yams efteråt. Det skulle vara mer exakt att dränera innan jag mäter.

Har någon tankar på detta?

    
uppsättning red.october 25.11.2016 19:57

2 svar

8

Tömma dem först. Din oro är spot-on, och om du mätt och dränerade dem skulle du hamna med mindre än 1 kopp yams. Generellt kan du berätta varför receptet krävde 1 kopp dränerade yams, inte 1 kopp yams i sin sås.

Dränera dem, men kontrollera att du inte behöver vätskan för något senare i receptet. Det är ett misstag jag har gjort för många gånger med konserver.

    
svaret ges 25.11.2016 22:09
5

Jag skulle vara intresserad av att se versionen av den cirkel du gör. Jag hittade en version på America's Test Kitchen-webbplats som kräver candied yams förutom pumpan och receptet säger faktiskt

"1 cup drained candied yams from 15-ounce can"

Så om resten av receptet ser ut som det är samma recept du använder, ser det ut som om de kanske har reworded det för att rensa förvirringen du kör i.

Det verkar som svaret är, dränera dem först och mät dem sedan.

Som en anteckning anser jag att den här platsen är viktigast är när man talar om mjöl ... "två koppar mjöl, siktas" är väldigt annorlunda än "två koppar siktad mjöl". Med något som nötter (om det inte är extremt centralt för receptet) skulle jag argumentera att om du hugger första eller andra får det inte bli så stor av en skillnad i slutet.

Jag skulle gissa att yams kommer att falla in i denna andra kategori också. Den lilla skillnaden mellan de två är osannolikt att göra mycket annat än att göra din paj lite mindre djup. I synnerhet, eftersom du kasserar vätskan, finns det ingen anledning att någonsin inkludera det i din mätning. Eftersom yamsna är i bitar verkar det som att alla vätskorna ska göra är att fylla i luckorna som yamsna inte fyller på. Oavsett om du dränerar först eller andra, borde det inte vara någon skillnad i volymen av yamsna (förutsatt att du inte packar in dem, vilket inte behövs i någon version av receptet).

    
svaret ges 26.11.2016 01:32