Varför fick Raymond arvet istället för Charlie?

5

I Rain Man är en stor majoritet av filmen förknippad av Charlie som vill få 3 miljoner dollar arv från Raymond, utfärdad av sin far efter hans död.

Ja, IIRC, Raymond skickades till en mental institution på en ganska ung ålder, och har varit där sedan dess. Nu kan jag förstå argumentet för: Nå, eftersom Raymond var placerad i en institution för det mesta av sitt liv, gav hans pappa honom 3 miljoner dollar gods för att försvara sig för att försumma Raymond alla dessa år.

Men om de vet att Raymond är psykiskt fördröjd, varför ger han honom ansvaret för en sådan stor egendom? Eller, även om det var kallt hårt, vad kunde Raymond göra med det om han fastnat i mentala institutioner och med begränsad mental förmåga?

Så i slutändan var deras faders utgivning av boet till Raymond istället för Charlie en gest av ursäkt till Raymond, eller mer av en avsiktlig förolämpning mot Charlie?

Det kan hävdas att om hans pappa verkligen var ledsen att placera Raymond i mentalinstitutionen alla dessa år då kunde han ha utfärdat arv till Charlie istället, men med att vissa av den egendomen / pengar tillämpas för att ta hand om Raymond (dvs. få en liten lägenhet för honom och hyra en hemma sjuksköterska / vårdgivare).

Med detta tillvägagångssätt skulle Raymond och Charlie fortfarande ha chansen att lära känna varandra etc., och inte för mycket av historien skulle förändras, och båda bröderna kanske [ löst talar] lika bra.

    
uppsättning Charles 08.05.2018 19:41

2 svar

3

Glöm inte Dr Bruner var placerad som befälhavare av boet. Det betyder att han kan fatta ekonomiska beslut för Raymond.

Filmen säger tydligt att Charlie får den väldiga bilen som var orsaken till deras odödande ... och rosenbuskarna för att påminna honom om vilken storhet han kan uppnå.

Återstoden av boet gavs till Raymond och Dr Bruner tilldelades befälhavaren av boet som en tjänst till familjen. Raymond är inte gammal. Hans omsorg fram till sin död skulle kunna utgöra en total kostnad av boetets flytande rikedom. Som exekutör kan Dr. Bruner sälja det som behövs för att betala för vården. Medan jag inte har några intervjuer eller att återkomma till denna del av arrangemanget, utgår det från det faktum att Dr Bruner gjorde det rättsliga beslutet att ge Charlie $ 250k, vilket han avvisar. Kanske såg han det numret som den högsta realistiska mängden innan livslängdskostnaderna för vård skulle överstiga.

Så att svara kort sagt - klart gjorde pappa vad han gjorde trots Charlie. Han kunde ha gett honom något men han kanske har känt det mer poetiskt för att äntligen ge honom det enda som var viktigt för honom (Charlie) tillbaka på dagen. Han fick slutligen den bilen. Och rosenbuskarna. han fick definitivt rosenbuskarna.

    
svaret ges 09.05.2018 01:37
1

Det har aldrig förklarats i filmen, men det finns sannolikt en kombination av tre omständigheter:

  • Charlie Babbitt (Cruise) är utestängt från sin far. Ingen anledning ges, men det är känt att han inte talat med honom i år.

  • Charlie är en hustler. Och inte på ett bra sätt. Det är troligt detta aspekten är vad som ledde till deras bortfall. Och det är troligt det här aspekten varför hans far inte lämnade honom några pengar.

  • Det är inte känt vilket förhållande Raymond (Hoffman) hade med sina far. Det är mycket troligt att de var bra, Raymond sjukhusvård betalades för, och fadern trodde att Raymond var en bättre alternativ än Charlie.

  • svaret ges 08.05.2018 21:48