Elizabeth Taylor testamenterade sin egendom till sin före detta make

Sjuttioio år gamla Elizabeth Taylor ville hålla detaljerna i hennes slutliga önskemål privata när hon dog av hjärtsvikt den 23 mars 2011. Filmikonen använde ett återkallbart levande förtroende som styrdokument för hennes fastighetsplan - en flytt som hindrade detaljerna i hennes egendom från att bli tillgängliga för allmänheten. Ett sista testamente skulle ha varit öppet för allmän konsumtion när det lämnades in för testamente, men trusts kräver inte testamente.

Larry fortenskys arv

Men Taylors beslut hindrade inte en av hennes förmånstagare från att spilla bönorna. Taylors sjunde och sista man, Larry Fortensky - hon var gift åtta gånger men två gånger med Richard Burton - var mer än glad att prata om vad han skulle få från den avlidne skådespelarens egendom. Efter Taylors död avslöjade Fortensky i en intervju med Londons Daily Mail att han fick ett brev från den sena skådespelers advokater som informerade honom om att hon hade testamenterat honom 825,000 1.5 dollar. Han tilldelades också XNUMX miljoner dollar i deras skilsmässa.

Ironiskt nog talade Fortensky väldigt lite om sitt äktenskap med Taylor under skådespelerskans livstid. Han nämnde aldrig några andra detaljer angående hans förhållande till henne.

Äktenskapet och dess följder

Fortensky - 20 år yngre än Taylor - arbetade som byggnadsarbetare när han gifte sig med den levande legenden 1991 på Michael Jacksons Neverland Ranch. Han träffade Taylor medan de två var i rehabilitering på Betty Ford Center. Taylor var där för sitt beroende av piller, och Fortensky var där för hans kroniska beroende av öl. Paret var gift i fem år och skilde sig 1996. Enligt Fortensky betalade hans ex-fru honom 1,000 dollar i månaden efter skilsmässan och fortsatte att göra det fram till hennes dödstid eftersom hon trodde "han kunde använda lite hjälp."

Fortensky medgav att han accepterade pengarna, men han sa att han aldrig bad Taylor om några pengar. Vid tidpunkten för skilsmässan hade Fortenskys syster, Donna, avslöjat för Taylor att Larry led av en allvarlig ekonomisk situation. Det var då Taylors kontroller kom fram i posten.

Fortensky sa också att han och Taylor stannade i nära, regelbunden kontakt. Han och Taylor skulle prata i telefon minst två gånger i månaden - deras senaste samtal var dagen innan hon gick in på sjukhuset för sista gången. Han säger att hennes röst var svag, ett resultat av vätska i lungorna som orsakades av hennes hjärtsvikt. "Hon skulle på sjukhus nästa dag. Jag trodde att hon skulle bli okej. Jag sa till henne att hon skulle överleva mig. Hon sa," Larry, jag kommer att bli okej. " Några dagar senare fick Fortensky veta av sin död från TV: n.

Fortensky efter äktenskapet

Fortensky var en man som Taylor kärleksfullt kallade "Larry the lion" på grund av sitt robusta utseende. Men Fortensky gick inte bra efter sitt äktenskap med Taylor. Hans ansikte och kropp blev uppblåsta av läkemedel som togs för att motverka effekterna av en allvarlig olycka han hade när han föll huvudet nerför trappan under en berusad fest. Hans en gång gyllene hår blev helt grått och han berättade för folk att han var generad över hur han såg ut.

Han led av korttidsminnesförlust till följd av fallet, vilket lämnade honom i koma i sex veckor. Han flyttade in i en hyrd bungalow med två sovrum i den avlägsna staden Menifee, Kalifornien, med sin syster, Donna, som hjälpte till att ta hand om honom.

Förtroendet och dess andra förmånstagare

Det hade inte varit en överraskning om Fortenskys intervju med Daily Mail hade uppmanat Elizabeth Taylors andra förmånstagare att också lossa läpparna. Men gården slog sig fridfullt. Alla andra villkor i hennes återkallliga levande förtroende har förblivit privata, precis som de var avsedda att. Det ryktas att förtroendet överförde majoriteten av hennes tillgångar till hennes barn, barnbarn och till olika välgörenhetsorganisationer. Enligt Bloomberg Business antas det också att Elizabeth Taylors nettovärde vid tidpunkten för hennes död var mellan 600 miljoner dollar och 1 miljard dollar.

Läxan som Elizabeth Taylor har tagit om hennes egendom är att om du vill hålla omfattningen av din egendom privat, överväga att bilda ett återkalleligt levande förtroende precis som hon gjorde - och varna dina förmånstagare att hålla läpparna täta efter din död. När en egendom inte går igenom den domstolskontrollerade skiftprocessen kommer omvärlden aldrig att bli förtrogen med detaljerna i ens ekonomiska situation.