Can en Warlock kastar en stava på en lägre nivå än deras stavningsplats?

11

Kan en Warlock spela en stavning med en lägre nivå än de slitsar de har tillgängliga?

Om en 9: e nivå Warlock (vem har 5: e spår) till exempel kommer in i en Shield Guardian (som kan lagra en stavning av 4: e eller lägre), kan Warlock spela en stavning med en lägre spår för lagring in i vårdnadshavaren?

    
uppsättning Pyrotechnical 05.07.2018 23:55

2 svar

14

Nej

Från warlockens Pact Magic-funktion, från PHB p. 107 eller här i de grundläggande reglerna (betona min):

The Warlock table shows how many spell slots you have. The table also shows what level of those slots is; all of your spell slots are the same level.

I avsnittet om att ställa en stava på en högre nivå, från PHB p. 201 eller här i de grundläggande reglerna (betoning av @Carcer):

When a spellcaster casts a spell using a slot that is of a higher level than the spell, the spell assumes the higher level for that casting.

    
svaret ges 06.07.2018 00:09
-1

Nej. De kan inte. Det är ett intressant överraskning, och jag skulle sannolikt vilja bestämma att du kan välja att stava en stavning på en lägre nivå om du bara kan konsumera en spell på högre nivå, så länge du accepterar att den bara kan kasta som den lägre nivån, men Det skulle troligen vara ett samtal med din DM. RAW, jag tror inte att det finns något stöd för din Warlock som använder verktyget på din nivå.

    
svaret ges 05.07.2018 23:59