How tar jag bort eller skär ett avloppsrör vid kanten av vår källarplatta?

2

Vad är det bästa sättet att ta bort det oanvända avloppsröret i den bifogade bilden? Det kommer upp genom kanten av vår källarplatta där den möter grundmurgen?

Vi vill ta bort det b / c vi färdigställer källaren och skulle vilja rama så nära grundväggen som möjligt (det vill säga att röret måste gå och vi behöver inte använda det igen).

OBS! Vi har ett internt franskt avloppssystem som sätts in om några veckor, så de kommer att gräva upp kanten av källarplattan (ca 1 'bredd runt källaren för att sätta in den franska dräneringen och förstärkaren , vattentät grundmurarna). Ska vi ta bort oss på något sätt eller vänta och samordna med vattentäta?

    
uppsättning 1905home 21.11.2015 21:30

6 svar

3

Du tänker på det här sättet för mycket. Om du inte använder det längre och betongen kommer upp kommer de som gör franska avloppet inte att tänka två gånger om att ta hand om det för dig (gratis) om de är ansedda. Det är bokstavligen en whack med en slädehammare som de kommer att ha tillgång till. Det går inte att såga genom det eller vad som helst om det går och hejdå. De kommer helt enkelt ta bort det som de skulle betongen runt den. Gjutjärn passar inte bra med en hammare. PVC på andra sidan kan skäras med vilken som helst såg.

    
svaret ges 10.12.2015 21:27
1

Du kan spola skuren rör med en fram och återgående såg och ett långt blad:

Detkanvarasvårtattkommahelavägentillväggenmeddenhärmetoden.Degörettspecielltbladbaraförspolskärningar:

ochävenomdetkommerattgåigenomnaglariträ,vetjaginteomdetkommerattskäradetröret.Detfinnsandraprylarochadaptrardäruteförsköljningmedreceptsågar.

Detfinnsocksåhacksågarförflisskärning

som du kan använda för att avsluta klippet, eller gör det hela om du är tålmodig och har saften att göra det gamla skolan.

Det finns andra alternativ, med en kvarn, etc.

När det gäller att ansluta röret är det ett annat problem - se till att du planerar det här, se till att du har tillräckligt med material under det för att göra det.

Såvitt de franska dräneringsmännen - det är alltid meningsfullt att jag frågar förut - det kommer att bli svårt att klippa det här röret, men mycket svårare att avklippa det om de har något problem.

    
svaret ges 21.11.2015 22:01
0

gör sawzall rutinen med ett långmetallblad. tryck ner det på cementet för att skära av det (se exemplet på bilden). gjutjärnsrör borde inte vara svettat (dåligt ord för rörmokare!)

    
svaret ges 21.11.2015 22:29
0

Jag skulle definitivt prata med vattentätarna. De kommer att skära betong; säkert har de erfarenhet av att använda gjutjärnspipor (och de måste hantera den övre delen av röret i plattan).

    
svaret ges 21.11.2015 22:47
0

Denna typ av rör kallas jordrör eller vissa säger gjutjärn & PVC-röret är anslutet till det. PVC-avlägsnandet bör inte vara något problem såväl som gjutröret. Ta bara en hammare och bryt röret i spol med betongen. En mejsel skulle kunna vara till hands för att avsluta demo, sedan sätta något i röret för att hålla blandningen från att falla till botten av röret och häll expanderande betong eller rock hård kitt i röret. det här röret ser ut när det kommer in i betongen, det går förmodligen över toppen av sidfoten. Om så är fallet, då när arbetarna utsätter pipen kan ytterligare demo ske, men lämna inte pipen urkopplad. Detta kan leda till ett problem om det går in i en septiktank.

    
svaret ges 10.12.2015 15:57
0

För någon som vill se om att återanvända sitt rör, hyr en gjutjärnsrör (jord). Det kommer inte att gå hela vägen ner till golvet men: ~ 1 'kommer att stå stolt. Men du behöver mer utrymme runt röret än vad det här verkar ha för att få kedjan runt den. De arbetar också otroligt bra på lera röret.

    
svaret ges 09.02.2016 05:30