Jag skulle jag dimensionera ett värmesystem som bara skulle användas för att värma golven?

2

Jag har ett tvångsuppvärmningssystem som fungerar bra, och jag vill inte ersätta det. Jag skulle emellertid vilja få den "varma golv" effekten av strålande golvvärme. Jag har hört det med mycket mindre BTU / hr, du kan fortfarande göra "golvvärme" med hjälp av en lägre hydronisk temperatur. Eftersom någon energi läggs i golvet för att värma behöver den gå någonstans, förväntar jag mig att detta kommer att komplettera min tvångsuppvärmning.

Eftersom önskan bara är att värma golvet, istället för att värma huset, tror jag inte att man ska bestämma hur många BTU / hr jag skulle behöva leverera för att hålla golvet toasty innebär någon form av värmeförlustberäkning för huset. Eventuell värmeförlust ersätts redan av tvångsluftssystemet. Som ett resultat av hur bestämmer jag hur mycket jag behöver för att bara hålla golvet varmt?

Obs! Jag är medveten om arbetet med att installera hydrauliska strålningsrör, men jag har just släckt min källare för en ombyggnad och undervåningen på första våningen är tillgänglig för en tid. Om jag någonsin vill vilja golvvärme eller potentiell framtida strålningsuppvärmning skulle tiden för att installera rören vara nu. Så småningom när vi byter ut vårt andra våningens färdiga golv, kommer jag antagligen att riva upp undergolvet och lägga in hydroniska konstruktionspaneler vid den tiden. I denna fråga antar jag att jag redan har oanvända golvvärmningsrör under alla golv.

    
uppsättning David Pfeffer 07.01.2015 13:30

1 svar

2

Dina mål är något i strid. Även där strålande golvvärme används som den enda värmekällan, kommer golvet vanligen inte någonstans nära "toasty". Golvtemperaturen är typiskt endast 5 till 10 grader över omgivningen (75 till 80 F), och den stora storleken av radiatorn (dvs hela golvet) ger tillräckligt med energi för att värma hela utrymmet med en så liten skillnad. Så kommer golvet att må bättre än ett ouppvärmt golv, men eftersom det fortfarande är kallare än din kroppstemperatur, kommer det inte att känna sig "toasty" på något sätt. Så, om du pipade tillräckligt med energi i dina golv för att få dem att känna sig varm under foten, skulle du sannolikt överhettar huset!

De enda "toasty" golv som jag har upplevt är ett uppvärmt badrumsgolv. I det fallet fanns det elektriska spolar under plattan (flera hundra watt värda för ett stort badrum), och golvet kände faktiskt varmt underfot.

    
svaret ges 07.01.2015 20:50