Vad anses vara skada på en stavningsbok som kan lösas med mending typ stavar?

4

Vad får man betrakta som skada på en stavningsbok? Den enklaste förståelsen är tydligt skada som minskar HP. Är ändring eller förlust av information inuti också skada?

Stavningen Erase kan till exempel anses vara mycket skadlig för en stavningsbok, men kan Förlora information anses vara skada?

Skulle spilld bläck över en skriftlig sida anses vara skada?

En rippad sida är tydligt skada, men vad sägs om innehållet på sidan?

    
uppsättning Fering 07.01.2017 06:27

2 svar

1

Till den första delen av frågan. Erase anses inte vara skada på objektet eftersom det inte gör HP skador. Fysiskt våld görs inte vid boken vid något tillfälle under kastning av radering. Om jag stöcker på boken, slänger den i en brand eller på annat sätt fysiskt skadar den, tar det punktskada som något annat objekt.

Pathfinder modellerar inte den teoretiska förlusten av information i stavningsboken bra eftersom det faktiskt hanteras som en slags skada på en karaktär. Stavningsboken är en rekord av karaktärsutveckling på ett sätt. En trollkarl eller alkymist vars formel / stavningsbok är skadad på det sätt du har beskrivit förlorar tillgången till de stava om de inte hade dem förberedda. En trollkarl eller liknande caster kan dock återskapa beredda stavar, som nämnts här

Byta ut och kopiera stavningsböcker

A wizard can use the procedure for learning a spell to reconstruct a lost spellbook. If he already has a particular spell prepared, he can write it directly into a new book at the same cost required to write a spell into a spellbook. The process wipes the prepared spell from his mind, just as casting it would. If he does not have the spell prepared, he can prepare it from a borrowed spellbook and then write it into a new book.

Duplicating an existing spellbook uses the same procedure as replacing it, but the task is much easier. The time requirement and cost per page are halved.

Den goda nyheten är att duplicering av stavningsboken är lättare, och sålunda är det oftast en caster som behöver en stavningsbok att spendera tiden att duplicera den, bara så att de inte förlorar vad som motsvarar deras hela karaktärsutveckling.

Mending, Make Whole och så vidare täcker vanligen strukturell skada på ett objekt, det vill säga HP av objektet, mer eller mindre. Dessa två är de enda jag kunde hitta på Paizo SRD som täcker den. Så om din stavningsbok var en burk full av rullar och burken bröts, faller rullarna ut, ingen av dessa stavar skulle återge innehållet till burken. Så, [mending] [2] är en cantrip och läser så här.

All of the pieces of an object must be present for this spell to function. Magic items can be repaired by this spell, but you must have a caster level equal to or higher than that of the object. Magic items that are destroyed (at 0 hit points or less) can be repaired with this spell, but this spell does not restore their magic abilities.

Mending skulle bara låta dig reparera burken om du hade alla fragmenten. Min förståelse för stavaformerna får mig att tro att mending skulle tillåta dig, var du i stället för de rippade sidorna i din bok och det led av skrapar och så vidare (den typiska saken som en bok skulle kunna lida verkligen) du kunde sätt tillbaka det tillsammans och det skulle inte vara värre för slitage. Om de här sidorna brändes, smälts eller på annat sätt diskuteras, kommer inte mending att kunna reparera boken alls. Det kan fixa spill och så vidare, det är antagligen av GM.

Make whole can fix destroyed magic items (at 0 hit points or less), and restores the magic properties of the item if your caster level is at least twice that of the item. Items with charges (such as wands) and single-use items (such as potions and scrolls) cannot be repaired in this way.

Det ser ganska bra ut, men

This spell functions as mending

Vilket innebär att vi fortfarande behöver alla bitar, såvida jag inte misstänker. Därför finns stavningen Book Ward. Tyvärr är det inte i Paizo SRD och jag är borta från mina böcker just nu. Det ger sur och brandbeständighet mot ett objekt, vilket definitivt hjälper till att hålla det "problem med att förstöra sidor".

Lång historia kort, om du skulle kunna ställa din stavningsbok tillbaka tillsammans med vardagliga medel, kommer dessa stavar att rädda dig. Sidor skulle vara knäböjda som om de aldrig blev rippade, ryggraden skulle vara orackad, lås och klämmor skulle sättas om igen, etc.

Om du faktiskt måste byta ut sidor, deras innehåll eller material som utgör boken, kommer dessa stavar sannolikt inte att hjälpa dig, och du har ingen lycka till. Säkerhetskopiera din stavningsbok precis som dig (bör) säkerhetskopiera dina filer.

    
svaret ges 05.02.2017 21:06
0

Något som är meningsfullt, verkligen. Fireball, häftklammeret i trollkarlen, hanterar brandskador i ett område med effekt. Någonting utsätts för xd6-brandskadorna, inklusive dina kläder och speltom, om du var dumt nog att inte få den i en väska mellan gjutningar. Förändring och förlust av information skulle anses avlägsna stavar som lagrades i stavningsboken, men inte skada på den faktiska boken. Samma kan sägas för raderingen. Spilled bläck skulle skada sidorna, men en enkel cantrip [I 3.5 finns Prestigitation, men jag är inte säker på Pathfinder], eller det kan nämnas att raderingsstavningen, som nämnts, kan vända skadorna. Endast ditt exempel på att rippa en sida kan ge stavningsboken permanent skada, men tänk på att själva sidan, om den är noggrant uttagen, fortfarande skulle kunna användas [förmodligen en DC 5 eller 10 fingerfärdskontroll]. När det gäller informationen på sidan, om kontrollen för att försiktigt ta ut den lyckas och informationen inte fortsätter på en annan sida, så kan den lätt användas som om den fortfarande var ansluten till stavningsboken och har stavar gjutna från den.

När det gäller spillning av bläck på en sida eller en uppsättning sidor med stavar inskriven, är det bäst att fråga din GM för en officiell dom, men på grund av hur den del som stavar i en stavningsbok är en stavning den magiska som är inbäddad i den, det borde fortfarande fungera som om sidan inte har ändrats, eller kanske du måste göra en stavningskontroll för att rädda den. Återigen, fråga din GM.

När det gäller själva HP och sele är det en bok, inte en kub av adamantium. Det skulle troligtvis ha en hårdhet om 2 om hårddisk och 15 träffpunkter om hårdkopiering (jag skulle vilja föreställa mig att alla trollkarlböcker är hårddiskar). Det kan överleva en enda dolk till bindningen, men fler träffar och det är ganska värdelös.

    
svaret ges 07.01.2017 14:07