Varför blir mina stekpotatisar inte knäppta?

1

Förutom att de första gången gör dem, kommer de alltid med en mjuk, rak yta i stället för en krispig, bråkig yta full av blåsor.

Här är receptet . Det som gör potatisen knäckt är en uppslamning (efter parboiling av potatisen kastar du dem med lite olja. Deras yta blir rippad och gör uppslamningen) som täcker ytan. Här är en bild innan du lagar mat:

Härärenbildeftermatlagning:

Det är smidigt och inte krispigt. Någon ide hur man gör dem knasiga nästa gång?

    
uppsättning Bar Akiva 02.02.2018 18:51

1 svar

2

Ditt resultat ser ut som för mycket vatten, och för hög en rostningstemperatur för en jämn, guldskorpa. (De som visas i receptet ser inte ut som om de uppnår det heller).

Min väg: Välj en floury, inte en vaxartad, potatisort.

Koka från kallt i saltat vatten tills 3/4 kokt, en spett ska möta motståndet innan de når mitten. (ca 9-10 minuter, din storlek.). Töm i en kolv och låt det torka helt, men inte kallt.

Förvärm ditt fett i rostbrickan, ett tunt skikt. Överför potatiserna till halvfyllning av en torr skål, häll över det heta fettet och skaka försiktigt för att bryta upp ytan. Stekbrickan ska vara tillräckligt stor för att potatisrummet ska andas, de ska inte vara inramade.

Steg vid ca 180C (fläkt) i 40 minuter eller så, vrid en eller två gånger. Om ugnen blir ångad öppnar du dörren en gång och då för att låta ångan ut. Innan du serverar, håll varm, avtäckt, någonstans som inte fäller ånga, på pappershanddukar för att få bort överflödigt fett.

    
svaret ges 18.02.2018 17:57