Jag har gjort en bechamelsås och tillsatt sherry till den, men för mycket: Hur kan jag fixa det?

3

Jag har gjort en bechamelsås och tillsatt sherry till det, örter, etc; Sherry är för överväldigande. Hur kan jag åtgärda det?

    
uppsättning Sonja 16.07.2011 10:30

3 svar

9

Bechamelsås är bara mjölk och smör. Även med sherry är det inte en stor kostnad. Om du gör en röra på ett parti är det förmodligen bäst att bara lägga till det och starta ett nytt. Att spilla ner det med mer sås kan fungera genom att du antagligen bara kommer att sluta med massor och såser som du aldrig kommer att äta.

    
svaret ges 16.07.2011 16:33
4

Jag tror verkligen inte att det finns mycket du kan göra om det. Det är förmodligen bäst att bara göra en annan sats bechamelsås och blanda den med såsen du redan har. Koncentrationsnivån på sherryen kommer att halveras. Då måste du naturligtvis lägga till mer av alla andra smakämnen, örter och vad inte.

    
svaret ges 16.07.2011 11:35
3

Om det finns alldeles för mycket sherry där, som i 4x vad du behöver, är din bästa satsning att börja om. Annars kan du simma det en stund (kanske 30 minuter) för att koka bort alkoholen, vilket gör sherry mindre vanligt. Om det inte fungerar kan du späd lite med extra mjölk och sedan mer roux.

Att skapa överflödig bechamel är inte ett problem; Det är flexibelt och fritt, så du kan alltid använda överskott i andra rätter. Lägg till ost och du får mornay för broccoli eller andra grönsaker. Tung kräm gör sås högsta. Senapssås är en annan bra bechamel-härledd sås. Du kan ALLTID använda överflödig bechamel eller veloute på något sätt, på grund av hur flexibla dessa modersåser är.

    
svaret ges 16.07.2011 20:58