Hur man blir en nascarförare

En av de vanligaste frågorna jag får är: "Mitt barn vill bli racerförare i NASCAR Sprint Cup. Hur kommer (han, hon) igång?" Den näst vanligaste frågan jag får är "Jag vill bli NASCAR-förare. Hur kommer jag igång?"

Det första är att det aldrig är för tidigt att börja. Alla förare som du ser på TV varje vecka, oavsett biltyp, började unga (vissa så tidigt som 4 år) på deras lokala tävlingsbana eller i karter. Den svåra delen är att bevisa att du har någon förmåga där. Bevisa dig själv och du kommer snabbt att röra dig upp i ledet. Fortsätt så fortsätter du att fånga upp ögonen på en stor namnbilsägare.

Det första steget

Gå till din lokala tävlingsbana (smuts eller asfalt spelar ingen roll) och köp ett pit-pass om möjligt. Gå sedan in och inled en konversation med någon. Förare, besättningsmedlemmar och tjänstemän är alla bra resurser med olika perspektiv på vad som krävs för att komma igång på det spåret. Så länge de inte har något pressande arbete att göra kommer de flesta att prata med dig, men var snäll och vänlig.

Fråga om de har en lägsta ålder. Många spårs åldersgräns är lägre än den statliga köråldern. Om ditt barn är för ung för att tävla på den banan kommer någon förmodligen att rikta dig till en lokal kartingförening.

Det finns definitivt inga "gimmies" här. Hårt arbete, övning, naturlig skicklighet, tur och pengar spelar alla en roll i din förmåga att ta en paus.

Att bli NASCAR-förare handlar inte bara om din råa racingtalang. Det finns ett antal andra faktorer som avgör om du någonsin kommer att se en grön flagga i NASCAR Sprint Cup-serien.

Fysiska egenskaper

Att köra på högsta nivå är en fysiskt krävande sport. 500 miles med en 120-graders spårtemperatur kan vara brutal. Ett regelbundet träningsprogram förbättrar din uthållighet och hjälper dig att hålla dig skarp under en lång het lopp.

Dessutom kommer en smal och tonad förare att ha en fördel jämfört med en som är tyngre. I racing räknas varje pund och det inkluderar både föraren och racerbilen.

Få en bra utbildning

I NASCAR är sponsorer den sanna nyckeln till framgång. Du behöver alla möjliga fördelar för att representera sponsorerna väl. En bra utbildning ger dig förmågan att prata bra framför kameran.

En racer representerar sin sponsor vart han än går. Om du vill ha en kvalitetsresa behöver du sponsorernas pengar. Innan de skriver en check måste sponsorn tro att du kommer att representera dem väl.

Under de första dagarna av NASCAR kan du hoppa av skolan och bli framgångsrik. Med dagens högteknologiska racerbilar och den ständigt ökande affärssidan av sporten är en gymnasieskola det minsta. 1992 Winston Cup-mästare Alan Kulwicki var den första någonsin med en högskoleexamen, nu blir det mer och mer vanligt eftersom förare inser vikten av en bra utbildning.

Ge järnet!

Att komma hela vägen till Sprint Cup är hårt arbete. Om du vill göra det finns det ingen "liten bit". Du måste ge allt, hela tiden. Om du klarar det kan du vara en legend, men om du inte klarar det kommer du fortfarande att ha en massa kul och lära dig mycket på vägen.

Lycka till! Och glöm inte mig när du blir rik och berömd.