Mixing eller blandning av olika kakelöglor ihop tillsammans

2

Jag skulle vilja veta om det någonsin är en godtagbar praxis att blanda eller blanda två olika tinsatser tillsammans och under vilka omständigheter man kan tillgripa denna övning (utanför desperation för att avsluta ett jobb på kortare tid)?

Speciellt är jag intresserad av Laticrete 125 med Mapei Ultralite Mortar Pro, i vilket förhållande som helst.

Jag beställde min 1100 kvm våning (på en efterspänd betongplatta på andra våningen i en lägenhet) att beställa med 18 "x18" porslinskivor med Laticrete 125. Hittills har hela golvet installerats med 125, förutom att det verkar som om jag i min ~ 70 m² stora badrum har utspätt Laticrete 125 med Mapei Ultralite Mortar Pro i ett förhållande som verkar vara 1/3 Laticrete till 2/3 Mapei, även om jag skulle säga det var sannolikt blandat mycket mindre vetenskapligt än det. Jag tror att det här var gjort för att spara tid, eftersom han inte kände till 125 och inte visste hur mycket täckning han skulle få upp framför, hade inte beställt tillräckligt 125 i början av jobbet, och han ansåg därför att göra detta utan att samråda med hans chef eller jag om det.

Det verkar också att den trowel som används i badrummet har 1/4 "hak, medan resten av lägenheten installerades med en 1/2" haklackad trowel. Min förståelse är att 1/2 "rekommenderas för användning med dessa större formatplattor.

Som ingenjör inser jag att det är omöjligt att säkert veta vad någon blandning av produkter skulle göra utan ordentlig testning, men jag hoppas att det kan vara någon som har upplevt detta tidigare eller kanske vet varför det är antingen acceptabel eller aldrig en bra idé att göra något så här, eftersom jag inte är expert eller ens upplevt på detta område.

Tack!

    
uppsättning izvinite 23.05.2016 04:23

1 svar

1

Jag hoppas att du inte har betalat än.

Jag tror inte att någon tillverkare anser att detta är acceptabelt. (Du kan ringa sitt tekniska stöd bara för att skratta och se vad de säger.) I slutet av dagen är tillverkarens specifikationer vad som helst.

Så låt oss anta att du har ett underjobb. Av toppen av mitt huvud, här är några alternativ:

1 tår ut och gör över. (På installatörens bekostnad.)

2- om de inte kommer över, på grund av att du inte fick vad du betalat för, betala dem mindre. (Eventuellt ett antal närmar sig noll, med risk för massivt misslyckande. Om det gick till domstol, kan jag inte föreställa mig att installatören skulle råda.)

3- engagera en annan professionell för att fixa allt och ladda tillbaka det första installationsprogrammet.

4- lita på installationsprogrammet när han insisterar på att jobbet blir bra och funktionellt. Detta tillvägagångssätt kräver att du faktiskt tror att du kommer att kunna hitta honom om 6 månader när plattorna misslyckas.

    
svaret ges 23.05.2016 15:38