Varför inte Treebeard vet vad en hobbit var?

40

Kanske är det bara i filmen The Two Towers , men när Treebeard plockar upp Merry och Pippin och börjar transportera dem, är Treebeard först med att vara Hobbits och kallar dem små Orcs. ' När Merry säger: "Vi är inte orker - vi är hobbits! Shirefolk!" Treebeard grumbles och säger, "Aldrig hört talas om en hobbit tidigare."

Hur kunde detta vara? Entsna är gamla varelser. Treebeard hänvisar till Gandalf som "Young Master Gandalf", så om Gandalf är ung jämfört med Treebeard, måste Treebeard vara ganska gammal.

Varför kände Treebead inte vad en Hobbit var?

    
uppsättning Slytherincess 19.04.2012 18:41

3 svar

62

Boken går in i ganska mycket detaljer om källan till Treebeards kunskap om världen runt honom. Ents minns alla (goda) talande tävlingar med hjälp av en rimlista - och hobbits är inte på det:

Learn now the lore of Living Creatures!
First name the four, the free peoples:
Eldest of all, the elf-children;
Dwarf the delver, dark are his houses;
Ent the earthborn, old as mountains;
Man the mortal, master of horses:

Det är faktiskt helt naturligt för dem att inte vara på det, för att de har hållit sig åt sig själva så länge som någon vet. Händelserna till Ringenes Herre är första gången de har engagerat sig alls i världen runt dem [1].

När Treebeard och Ents känner till Merry and Pippin, är de ense om att lägga till en rad i listan för att registrera deras existens:

Ents the earthborn, old as mountains,
the wide-walkers, water drinking;
and hungry as hunters, the Hobbit children,
the laughing-folk, the little people

[1] med undantag för deras (påstådda) deltagande i den sista striden mot Angmar-häxkongen: "de skickade några bågar till stöd för kungen, eller så behöll de, även om inga berättelser om Mänrecord den. "

Notera om ursprung, som begärts i kommentar

Vi känner inte till detaljerna i Hobbits eller Orcs ursprung. Prolet till LotR säger bara om Hobbits:

It is plain indeed that in spite of later estrangement Hobbits are relatives of ours: far nearer to us than Elves, or even than Dwarves. [...] But what exactly our relationship is can no longer be discovered. The beginning of Hobbits lies far back in the Elder Days that are now lost and forgotten. [...] Yet it is clear that Hobbits had, in fact, lived quietly in Middle-earth for many long years before other folk even became aware of them.

Vi vet mer om Orcs, från Silmarillion. De skapades av Melkor, Saurons ursprungliga chef, tillbaka i början av den första åldern - antingen (det är oklart) i Elves skull eller genom att korrumpera befintliga älvor.

    
svaret ges 19.04.2012 20:16
5

Jag har inget referensmaterial, men Ents hade avskilt sig till Fangorn under mycket längre tid än Hobbits ens existerade ...

    
svaret ges 19.04.2012 19:06
1

Ents är forntida; hobbits är relativt nya. Smeágol, som föddes bara 500 år före Hobbits händelser, beskrivs som en tillhörighet till en grupp fiskare som var "besläktad med fäderna till Stoors fäder", vilket innebar att Hobbits ännu inte var helt distinkta tävlingen vid den tiden. Englarna hade länge sedan hållit sig till Fangorn, så det är inte förvånande att de aldrig hade stött på hobbits, åtminstone inte i en form som är väldigt skild från män.

    
svaret ges 21.10.2016 02:58