Varför gör Superman inte sin egen Flashpoint-paradox för att spara Krypton?

9

Varför gör Superman sin egen Flashpoint-paradox?

 • Han vet om den Flash-baserade, inklusive tidartefakterna
 • Han har möjlighet att resa på tid
 • Han har sagt många gånger att han skulle göra någonting för att rädda Krypton
Han kunde försöka rädda Krypton samtidigt som han skickade sig själv och Kara till jorden, och därmed bevara tidslinjerna, historia kontinuiteten och det kryptiska folket. I stället för att den helt förstörs kan de räddade människorna döljas / förskjutas.

Han kunde till och med sätta en "flagga", där hans förflutna själv lämnar en indikator för sitt inkommande nuvarande själv och misslyckande att hitta flaggan på rätt plats betyder misslyckande, så avstå. Han skulle göra steg tillbaka i tid och längs spåret och lämna flaggor om deras framsteg för sitt framtida själv för att möjliggöra förbättring, reaktivitet. Om man i längden räddade Krypton var en dålig idé, kunde han gå tillbaka och dra en av sina egna flaggor och berätta för sig "överge skeppet".

 • Varför skulle han inte tänka på det här?
 • Om han tänkte på det, varför skulle han inte göra det för att rädda hela sin planet och människor?

Alternativ i tillvägagångssätt:

 • Gå tillbaka i tiden 1000 år före Kryptons fall, klona några kryptonier och sätt dem på andra ställen i universum där de har en anständig chans att komma tillbaka till framtiden.
 • Gå tillbaka i tid 10 år före Kryptons fall och ge fadern mätutrustning och material, hämta precis före förstörelsen, gå sedan tillbaka 100 eller 1000 år och låt dem få data för mer än tillräckligt med tid för att gör allt som behöver göras för att spara det.
 • Dra en Dr Vem och teleportera den till en annan plats vid det ögonblick som den uppenbaras att den förstörs, eller täppa den till en plats som Phantom Zone som är kopplad från den verkliga fantomzonen. Eller bara kasta alla människor till en sådan plats - det är ett mycket bättre alternativ än att vara död.
 • Rädda bara sin familj, och gör det 10 år innan Krypton exploderar.

Det finns olika "omfång" av sparade: familj, människor, varelser, stad, planet. De kräver olika omfattningar av arbete och strategi. Han har alternativ.

Anmärkningar:

 • I sin film finner hans föräldrar att den gula solen ger honom supermakter. Detta tyder på att supermakter inte var normen på Krypton. Det kan vara en planet för kryptonit, eller bristen på en sol, ge kryptonierna väsentligt mindre makter än supermanen själv.
 • Superman har bära skyddsdräkter för att behålla sina krafter i närvaro av kryptonit. Det kan vara en livskraftig strategi att få sitt superdrivna själv till Krypton, behålla sina krafter och flyga tillbaka "under egen ånga".
uppsättning EngrStudent 21.02.2017 19:26

1 svar

8

Fyra skäl

1. Kryptons röda sol

Under en röd sol reduceras Supermans förmågor till mänskliga nivåer. Beroende på vem som skriver berättelsen kan det ta var som helst från några sekunder till en dag eller så, men det är osannolikt att han skulle vara "super" nog att göra någonting användbart för mycket länge.

2. Kryptonisk skepticism

Medan detaljerna kring Kryptons undergång förändras från iteration till iteration, är det allmänt förstått att det var Kryptonisk stolthet / skepticism / okunnighet som gjorde att planeten förstördes. Trots Jor Els inlägg trodde ingen att de var i någon fara förrän det var för sent. Jag ser inte vad en drevd Superman kunde göra för att ändra den allmänna uppfattningen att Jor-El inte redan försökte.

3. Det är syndigt komplicerat

Jag inser att vi pratar om Superman, killen som i grund och botten kan göra någonting, men logistiken att implementera en av de lösningar du nämner är ingen promenad i parken. Gå tillbaka och läs Booster Gold # 5 (Feb 2008) som ett exempel på hur svårt det kan vara att skruva med tiden för att rädda en person som sköts för några år sedan, än mindre åka hundratals eller tusen år tillbaka för att rädda en utomjordisk civilisation ansvarig för sin egen nedläggning. Det finns så många okända och variabler som är inblandade i kloning, gömmer en hel planet i fantomzonen, etc. att sannolikheten för framgång är mycket låg.

4. Super Morality

Den viktigaste orsaken till att vi är ärliga. Även om Superman kan hitta en skälig och säker lösning för att spara Krypton, får vi oss att tro > bör ? I varje DC-serier som jag har någonsin läst, historiens moral är alltid något som:

Don't f*** with time. You'll always regret it.

Varje historia - speciellt flashpunkten - slutar dåligt för dem som försöker manipulera tiden. Tiden kommer inte heller att låta dig ändra händelser alls, tiden auto-korrigerar sig själv på vägen, eller de önskade ändringarna orsakar en krusningseffekt som skruvar upp allt du någonsin bryr dig om. Oavsett berättelsen är det aldrig "I och med så gick tillbaka i tid, förändrad historia och levde lyckligt någonsin".

På grund av detta skulle någon speedster eller tidsresenär i DC universum (Flash, Rip Hunter, Booster Gold, etc.) rekommendera Superman mot försök. Hans övermodiga moral skulle tvinga honom att svälja sina egna önskningar - oavsett hur ädel - och låta förflutna stanna kvar i det förflutna, eftersom han vet att förändring av historien bara skulle göra det värre.

    
svaret ges 22.02.2017 23:04