Hur du gör din egen sockerskrubba

Sockerskrubbar är bra för att exfoliera kroppen och ansiktet. Du kan spendera 50 $ på skrubbade butiker som innehåller tre ingredienser: socker, olja och en eterisk olja. Eller så kan du göra dina egna recept för sockerskrubb för bara öre.

För följande recept är allt du behöver salt eller socker, kroppsolja och ett trevligt, varmt bad. Obs! Den här skrubben fungerar också bra för ansiktet.

Hemligheten med en stor skrubba är en del olja till två delar socker eller salt. Välj din favoritolja och tillsätt eteriska oljor för doft. Tänk på att dofter kan vara irriterande för känslig hud, så håll dig grundläggande om du har känslig hud och hoppar över eteriska oljor.

För att skrubba måste du ha en exfolierande

Hemlagad skrubbning kräver en naturlig exfoliering. Du kan använda socker, salt, bakpulver, fänkålsfrön eller till och med kaffesump. Dessa arbetar för att ta bort död hud genom att skrubba bort dem. Dessa är bättre för miljön än mikropärlorna som finns i många butiksköpta skrubbar, som aldrig sönderfaller och slutar krossa våra vattenvägar och hav.

För att hålla sakerna enkla använder vi socker som exfolierande. Det är det mest populära av alla naturliga exfolieringsmedel och det är himmelskt på huden. Jag rekommenderar att du väljer ett socker som har små granuler som inte slits i huden. Ett grundläggande bordssalt eller socker fungerar underbart. Jag älskar också mörkbrunt socker för skrubb. Kokossocker är också underbart.

Ett försiktighetsord: Hemmagjord skrubb kan vara slipande för känslig hud. Om du har akneinflammerad hud, rosacea, överdriven rodnad eller solbränna, ska du inte använda en skrubba på huden.

Naturligtvis måste du ha olja

Precis som du kan laga mat med många olika oljor har du många olika alternativ för din hud. Det finns extra jungfru kokosnötolja, vilket är min absoluta favorit. Köp detta i någon hälsokostaffär. Eller prova söt mandelolja, jojobaolja (dyr, men utsökt), avokadoolja, druvkärnolja, safflor, olivolja och till och med vegetabilisk olja för din hud. Enligt Allure använder makeupkonstnären Joanna Schlip olivolja i de hemlagade skrubbarna hon använder på skådespelerskan Eva Longoria. Du kan lukta som en italiensk måltid, men det fungerar, särskilt i en nypa.

1 del olja, 2 delar socker

Det här är den del du ska komma ihåg: du vill ha en del olja till två delar socker. Placera var som helst från några teskedar till en kopp socker i handflatan eller en behållare. Tillsätt hälften av den mängden olja. Blanda med en sked eller med fingret. Du kan också sätta en topp på behållaren och skaka kraftigt. Freak inte ut om saltet sätter sig till botten. Det är praktiskt taget omöjligt att hålla det blandat.

Kasta in några extra (men bara om du vill)

Nu när du har räknat ut dina huvudingredienser är det dags att ha kul. Du kan hoppa över den här delen, men de flesta av oss har dessa ingredienser till hands, så varför inte prova?

 • Kaffegrund - Lägg till ett par matskedar i din kroppsskrubb för extra exfolierande otrolighet.
 • Eterisk olja * - Om du vill att din skrubb ska lukta gudomlig, lägg i några droppar eterisk olja i din blandning.
 • Honung - För att göra skrubben ännu mer fuktgivande, lägg till några droppar rinnande honung.
 • Mynta. Jag läste att skådespelerskan Cate Blanchett använder uppfriskande mynta i sina scrubs. Förvirra det eller lägg det i en mixer först.
 • Citronskal * - Citroner är naturliga sammandragningsmedel och toners.
 • Teblad - När du har fått ditt te öppnar du påsen och använder teblad som en del av din skrubb. Det är en naturlig hudbelysning.

* Hoppa över eteriska oljor och citronskal om din hud är känslig.

Hur man använder skrubben på kroppen

Jag tycker att skrubbar fungerar bäst när du redan har duschat och blivit riktigt våt i ungefär 10 minuter. Död hud är lättare att ta bort när den har fuktats. Pausa bara duschen för att applicera skrubben.

För det mesta använder jag bara händerna för att applicera och skrubba, men för extra exfoliering godhet kan du använda en tvättduk, loofah-handskar eller exfolierande handskar som dessa fantastiska från Amazon.com. De fungerar mycket bra för att skrubba bort det översta lagret av döda hudceller, vilket gör att din hud känns supermjuk.

Bara en anmärkning: Använd inte kroppsskrubb före eller efter rakning av benen. Stinget, stinget!

Så här skrubbar du:

 1. Ta en sked av blandningen i dina handflator eller i dina handskar och gnid sedan blandningen över hela kroppen i en cirkelrörelse. För tuffare områden som knän, sulorna och armbågarna, spendera extra skurningstid eller skär en citron i hälften och häll havssalt på halvorna, skrubba dina sulor, armbågar och knän med citronen.
 2. På platser som bröstet, nacken och magen, där huden är tunnare, ta det lugnt med skrubbningen och använd istället rengöringsmedel på en tvättduk för att exfoliera. Om din skrubba innehåller salt och du känner att saltet är för hårt på huden, skölj av badhandskarna och sked sedan bara oljan på vanterna för att fortsätta.
 3. När hela kroppen har skurits, skölj noggrant.
 4. Torr hud. Du ska vara bra och renad. Sockret (eller saltet) ska ha exfolierat din hud snyggt och oljan ska lämna huden mjuk och fuktad. Du kanske inte behöver följa badet med en fuktkräm. Men jag tycker att fuktgivande krämer låser in oljorna från skrubbarna.
 5. Den enda dåliga delen med denna skrubb är att oljan kan byggas upp på badkarets botten. Se till att städa upp det så att nästa person som kommer in inte glider.

Hur man använder skrubben i ansiktet

Rengör alltid ditt ansikte innan du applicerar skrubben. Skrubben ska vara den andra delen av din hudvårdsrutin och skrubbar fungerar bäst på fuktad hud. Applicera skrubben i en cirkelrörelse över hela ansiktet och se till att du spenderar mer tid på de mest fläckiga områdena (för mig är det mina tempel och haka).

Skölj med en varm tvättlapp eller ett stänk vatten.

Följ din skrubb med en lera- eller yoghurtmask.