Var är fett och vad är den här gelén i kyld fisksoppa?

1

Jag simmade lite makrill och tillsatte lite kale.

Jag ville ta bort fettet så kallt över natten.

Jag såg inte något fettlager som existerar som du skulle se med kycklat kyckling eller fett kött men jag såg att äta lite medan det fortfarande var varmt innan kylningen.

Efter kylning såg jag inte något fett och i stället såg hela vätskan som en tjock gel.

 • Varför fanns det inte ett lager av fett som jag ser med kyckling eller rött kött?
 • Vad är den här gelén? Är det kollagen från fiskben, problemet är att det var på spisen i 30 minuter och makrill har små ben så hur var det så mycket?
 • Jag undrade var allt vattnet hade ersatts av gel? Om dess kollagen absorberar det allt vatten, varför kan jag inte se en separation av gel och vatten?
 • uppsättning James Wilson 27.11.2017 09:25

  1 svar

  2

  Q1. Kyckling och rött kött är mycket fetare än de flesta fiskar, så du får ett mer märkbart tjockt lager av fett på toppen av säga kycklingsoppa. Kanske saknade din fisk i fett.

  Q2. Gelatin finns i andra delar av djurkött förutom bara benen. [Ibland är också vegetabilisk materia tomater ... om inte vegetabiliskt "gelatin" har ett annat namn; Om så är fallet kommer folk att låta mig veta att jag är säker]

  Q3. Jag skulle inte säga att vattnet hade "ersatt" av gel. Vattnet tas upp i gelén och blir en del av det. Tänk på Jello: Du börjar med mycket vatten, sedan blandar du gelatinpulvret i det och kyler det och du slutar med en gel. Vattnet försvann inte eller ersätts av en gel, det är helt enkelt en komponent i den resulterande gelén.

      
  svaret ges 27.11.2017 16:53