Din egen mustang vin-avkodare

Har du någonsin stött på en hel del på en klassisk Mustang men ville veta mer om bilen? Ägaren säger att bilen kom från fabriken med en V8-motor och ett Raven Black-lack ... men du kanske inte är säker. I en värld där delar till klassiska Mustangs är rikliga, hur kan du vara säker på att han talar sanningen? Bilen kan ha skapats som en sexcylindrig Mustang med en V8-ersättning under huven. Innan du överlämnar dina surt förvärvade pengar är det en bra idé att undersöka undersökningen av fordonets identifikationsnummer (VIN), liksom databladet eller garantiplattan. Men att förstå dessa kan vara tuffa, och det är därför vi sammanställer en lista över Mustang VIN-avkodare online.

Var hittar du vin-numret

För att hitta VIN-numret på Mustang måste du veta var du ska leta. I allmänhet ska VIN visas på en eller flera av följande platser:

  • Motorrum på förarsidans skärmförkläde, under skärmen
  • Inuti bilen där vindrutan och dash möts (Passagerarsidan 1968, förarsidan 1969+)
  • Delvis VIN-stämplad på baksidan av det ursprungliga motorblocket (1968-1973)
  • Dörrstopp på förarsidan på dataplattan

Saknade eller felaktiga matchningar

Chansen är stor att bilen du undersöker inte har ett VIN på var och en av dessa platser. Om du checkar ut en Mustang före 1968 hittar du inte numret på strecket. Om bilen har genomgått större restaurering är det möjligt att luckan på förarsidan av bilen har bytts ut. Om du har att göra med en motor, såvida det inte är ett original, kommer du inte nödvändigtvis att hitta numret. Även om den är original hittar du inte numret på Mustangs före 1968 (1964 1 / 2- 67 K-koder är undantaget).

Det mest värdefulla fyndet är fordonets ursprungliga typskylt. Detta ligger på dörrstoppet på förarsidans dörr. Om du hittar detta kan du bestämma originalfärg, trimstil, tillverkningsdatum, DSO (District Sales Office) -nummer, bakaxelidentifiering och fordonets transmission. Mycket ofta saknas originalskylten eller matchar inte det fordon du inspekterar. Till exempel, om någon tog en förarsidans dörrstopp från en Mustang och lade den på bilen du checkar ut, kommer VIN-numret på typskylten att vara annorlunda än VIN under huven eller på instrumentbrädan. Använd god bedömning när du undersöker ett fordons historia. Om något inte verkar matcha, gräva djupare för att ta reda på varför.

Avkodning av mustang vin-nummer

När du väl har hittat VIN-numret ska det se ut så här: # 6FO8A100005.

Det här numret kan berätta mycket om bilen. Till exempel betyder 6 ett modellår 1966. F berättar för mig att detta producerades i Dearborn, och 08 säger att detta är en cabriolet. A är motorkoden. För det här året tittar vi på en V289-motor på 8 kubik tum. Slutligen är 100005 ditt på varandra följande enhetsnummer som beskriver den ordning i vilken denna Mustang byggdes på fabriken. Till exempel skulle en Mustang som byggdes tidigt i körningen ha ett lägre enhetsnummer i rad än en som byggdes senare på året.

Ford mustangavkodare

Det kan vara förvirrande att berätta VIN-numret på klassiska bilar så här, så en Mustang-avkodare kommer till nytta. Under många år bar människor VIN-avkodare runt för att identifiera Mustangs. Följande är några online-avkodare som kommer att dechiffrera nästan alla klassiska Mustang VIN och dataplattor du har:

  • MustangDecoder.Com (1965 till 1973 Mustangs)
  • 1964 1973/XNUMX till XNUMX Mustang VIN-avkodarsida
  • 1982 till 2016 Mustang VIN-avkodare
  • Marti Auto Works: Validate Your Mustang VIN (1967 till 2007)

Till slut kommer du att känna dig mycket bättre om ditt köp om du tar dig tid att undersöka fordonet. Med lite hjälp från din pålitliga VIN-avkodare bör du känna dig säker på ditt köp på nolltid.