Varför dödade inte Horrorshow bara Tolenka så snart det kunde?

4

Varning för massiv spoiler för böckerna: Lowball och High Stakes .

Böckerna Lowball och High Stakes har en plotlinje som hör till ett avgörande faktum: Tolenka använder sin viljestyrka för att stoppa Horrorshow från att omedelbart manifestera sig på jorden. Om Tolenka dör, kommer Horrorshow att släppas omedelbart.

Hela tomten på båda böckerna hänger på denna avgörande punkt, för annars:

 • Baba Yaga skulle inte ha haft något motiv att skapa sin fight club (anledningen till att jokers kidnappades från New York i första hand). Hon kunde ha dödat Tolenka när som helst.

 • Även om Baba Yaga räddade Tolenka ur sentimentalitet, när Baba Yaga var på sjukhuset vid Talas, kunde hon bara ha skickat en av hennes goons över för att morda Tolenka när Horrorshow vaknade. Vid den tiden hade hon visat att det var för sent att spara Tolenka.

 • En av världens kärnvapen kunde när som helst enkelt landa en taktisk näbb på Talas sjukhus.

 • Förmodligen visste Horrorshow att Tolenka kämpade av det och att det behövde döda honom. Och ändå kunde Horrorshow under en vecka manifestera en horde av monster, mutera och enslava hälften av Talas befolkning, och till och med erövra tankarna hos flera potenta ess som Lohengrin och Midnight Angel. Under denna tid försökte Horrorshow aldrig att skada Tolenka, eftersom Tolenka fortfarande levde och oskadd när Detective Black hittade honom en vecka senare på sjukhuset. Faktum är att Horrorshow sätter upp en armé av varelser för att försvara Tolenkas kropp.

  Varför dödade Horrorshow bara Tolenka det ögonblick det kunde, som på dag 2 eller 3?

      
  uppsättning Jonathan Benn 19.05.2018 04:43

  2 svar

  1

  Det mest uppenbara svaret jag kan tänka på är att Baba Yaga var fel, men visste inte det. Tolenkas levande kropp var absolut nödvändigt för att Horrorshow skulle manifestera sig på jorden. Det här är verkligen meningsfullt, för att man skulle förvänta sig att Tolenkas kropp och Wild Card-kraft fungerade som en ledning för att föra in Horrorshow.

      
  svaret ges 08.08.2018 17:40
  1

  Kanske Boba Yoga var rätt. Om Tolenka skulle dö innan Horrorshow hade fullständigt, fysiskt manifesterat i vår verklighet, skulle den förbli på jorden, fångad i hans kropp (fortfarande extremt farlig, men kanske mycket mindre kraftfull). I detta scenario skulle Horrorshow ha varit motiverat för att hålla Tolenka levande tills den hade fullt manifesterat, men Boba Yoga skulle fortfarande ha varit korrekt att döda Tolenka var en mycket dålig idé.     

  svaret ges 08.08.2018 17:45