Explanering angående det blå piller / röda piller valet ges av Morpheus [duplicat]

6

You take the blue pill—the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill—you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.

Matris 1 fick mig alltid förvirrad vid denna punkt i filmen. Så här förstår jag förslaget från Morpheus:

Det blåa pillret

  • Historien slutar: livet matrisen uppfann för dig.
  • Du vaknar i din säng: i geléröret
  • Tro vad du vill tro: du är äntligen fri att tänka på dig själv

De röda piller

  • Du bor i Underlandet: du stannar i matrisen

Då plockar Neo rött piller och jag har alltid varit förbryllad som varför är det röda piller den som ska komma ut och inte de blåa pillerna. Jag skulle uppskatta lite upplysning om detta citat: Varför är det blå pillret pillret att lämna matrisen?

    
uppsättning WizLiz 16.06.2015 11:38

4 svar

21

Din tolkning är fel. Om du tar det blå piller betyder "historiens slut" din chans att undkomma matrisens slut, "du vaknar i din säng" betyder att du bor i ditt nuvarande (simulerade) liv och "tror vad du vill tro" betyder att du kommer att stänga dina ögon för den verkliga sanningen. Med det röda piller, "du bor i underlandet" betyder att du fortsätter processen att fly från matrisen som du just har börjat.

    
svaret ges 16.06.2015 11:53
11

Jag tror att du är missförstånd "Wonderland". Det är inte bara en plats som inte är riktig - det är en plats som är mer fantastiskt än verkligheten, en plats där reglerna inte gäller och verkligheten som du vet att den bryter ner. I den här filmserien är den roboten infekterade, brända skien, plug-in-computers, I-know-kung-fu verkliga världen mer otroligt än den tråkiga, regelbaserade Matrixen.

Morpheus gör en parallell mellan Neo och Alice.

Neo börjar sin resa till Wonderland genom att parallellera boken - han följer en vit kanin och fortsätter att möta en kast av karaktärer som trotsar verklighetens regler som han känner till. Med detta sammanhang i åtanke är Morpheus uttalande mycket tydligare.

Det blåa pillret

  • Berättelsen slutar: Inte mer Wonderland - precis som bokens slut, kommer du tillbaka i din gamla förutsägbara verklighet.
  • Du vaknar i din säng: det blåa pillret är antydet att vara en lugnande. Neo, precis som Alice, kommer att vakna tillbaka i sin normala "reality".
  • Tro vad du vill tro: Neo kommer att vara fri att klara vad han vill förklara Morpheus och de händelser han har sett. Återigen, detta paralleller boken - kanske var det bara en dröm.

Det röda piller

Du missade en viktig del av citatet här - den andra delen. För sammanhang kallas det första kapitlet av Alice in Wonderland (där hon följer kaninen och börjar sin resa till Wonderland) "Down the Rabbit Hole".

  • Du bor i Underlandet: Du stannar i världen Jag visar dig, där det inte är något meningslöst.
  • Jag visar dig hur djupt kaninhålet går: Neo fortsätter på sin resa, och Morpheus visar honom hur galen den verkliga världen verkligen är.

Förhoppningsvis gör det saker tydligare?

    
svaret ges 16.06.2015 12:24
1

Du är korrekt om vad Blue Pill representerar. Du är felaktig om den röda pillen.

Båda leder till att Neo lär sanning. Han presenteras informationen som om det var ett val - det är det inte. Neo har bara illusion av fri vilja.

    
svaret ges 16.06.2015 13:48
0

Rött piller betyder uppvaknande - det är vad Morpheus betyder under Wonderland - livet fullt av mening i verkligheten.

Blått piller betyder fortsatt sömn - du går tillbaka till Matrix-existensen.

Detta bekräftas något av pillerens färger. Observera att rött är mycket sällsynt färg i filmerna. Och när det är gott - bara när det finns mycket blod. Och snälla notera igen - det finns inte mycket blod övergripande (IIRC). Således kan det innebära liv och offer, medan blå betecknar fred och seriösitet - enligt medeltida kristendomenes färgbetydelse ... (Kristendomen - eftersom båda namnen: Neo / Thomas Anderson har djup betydelse i det)

    
svaret ges 16.06.2015 12:29