Vilka livsmedel * kräver * en matberedare?

14

Jag har en immersionsblandare, en vanlig mixer, och kommer så småningom att få en stativblandare. Finns det några livsmedel som jag absolut måste ha en matberedare att göra, där jag inte kan använda någon av dem?

Jag vet att jag kan göra purees och blanda med stickblandaren, och förmodligen pesto också ... men jag försöker lista ut om jag behöver planera på att köpa en matberedare på lång sikt. Tack!

    
uppsättning BobMcGee 02.06.2011 01:39

8 svar

11

För att börja med behöver du absolut en matprocessor för allt du behöver blanda torrt , om du inte har en kraftig kaffekvarn som du inte har något emot att rengöra inuti - ut noggrant och ofta. Konventionella stationära bländare, åtminstone i min erfarenhet, är hemska för denna uppgift, och fördjupningsbländare är inte konstruerade för att vara torrkappa (i själva verket kommer de flesta av de goda modellerna med stränga varningar aldrig att göra detta).

Exempel på detta är: Nötbottnar, färska örtpuréer, köttpuréer och hemlagade brödsmulor och mjöl. Pesto sås låter också som ett långt skott, men kanske finns det anpassade recept.

Jag har aldrig haft någon tur att göra ostsåsar, ostdips eller andra ostberedningar i en mixer, och har inte haft mycket lycka till med min riktigt billiga stavblender. Det är svårt nog med en matprocessor, men oftast är det bara en fråga om att skrapa ner sidorna några gånger. När jag har försökt göra en manikottfyllning, en majonnäsbaserad tonnatsås, en ostdocka eller en getostmousse med en mixer, har jag helt misslyckats att få en virvel att gå och måste ta till maten processor för att tona ut det (efter vilket jag kan överföra det tillbaka till mixern, men jag brukar inte bry mig).

Det är en fråga om viskositet, tror jag. För viskösa och konventionella / stickblandare är praktiskt taget värdelösa.

Nu kan mycket av detta vara möjligt med mycket avancerad utrustning. En Vita-Mix eller Blendtec kan blanda nästan vad som helst, och vanligtvis kommer med en manipulering så att du kan tvinga torr eller viskös mat ner i knivarna utan att riskera liv och lem. Även några mycket avancerade immersionsblandare - och när jag säger "high end", menar jag att de är märkta som "power mixers" istället för "nedsänkningsblandare" - kan köras kontinuerligt och möjligen till och med torr. Men jag skulle inte vilja prova det här på en konsumentkvalitetsticka.

Jag har också hört att du kan göra några av dessa saker med en Magic Bullet. För dem som inte är bekant med produkten eller infomercials är det i grunden en väldigt liten mixer som du kan hämta och skaka runt medan den körs - det är mycket lättare att göra torra preparat. Men den ansträngning som krävs är fortfarande mycket högre än för en matprocessor.

Jag tycker att det i stort sett täcker det. Om du behöver pasta något fast eller till och med halvfast, kommer du troligen att ångra att du inte har en matprocessor.

    
svaret ges 02.06.2011 02:52
11

Allt som du vill pulsa, så att du inte fyller den helt som i en mixer behöver ganska mycket en matprocessor. Vilka är praktiskt taget några av de saker som Aaronut redan nämnde:

  • brödsmulor
  • köttpuréer (eller till och med en snabb grind för att göra chili)
  • grönsaker (när jag gör stora sorters köttfärs, tomatsås etc.)

Det fungerar ganska bra för att blanda vissa typer av deg (pasta, brioche, pajskorpor), som inte kommer ut så bra (enligt min mening) i en stativblandare.

Men för "kan inte leva utan det" -funktionen hos matprocessorn - gittera saker upp. Halvfast ost (t.ex. cheddar), morötter, potatis, etc. Snabbare och mindre potentiell skada än att bryta ut räffeln om du gör några betydande mängder.

    
svaret ges 02.06.2011 04:48
5

Ingen. Ingen matberedning kräver en matberedare. Det gör ett antal saker enklare - men jag har inte ägt en (eller behövs) i 20 års hem- och restaurangmatlagning.

    
svaret ges 02.06.2011 07:53
5

Du kanske också tänker på att få en mini matberedare före en full storlek. De är naturligtvis billigare, men de kan också göra vissa saker, en större man kan inte. Specifikt är de mycket bättre att göra små satser av saker som pesto, chimichurri eller chermoula. I en stor matprocessor kommer en liten del av dessa saker inte ens att nå knivarna. Jag använde denna modell i flera år med stor framgång. (Nu köpte jag en high end stick blender som också har en mini-matprocessor bifogad. Detta sparkar men men du har redan en pennblandare.)

    
svaret ges 02.06.2011 07:18
1

Jag är med Bruce på den här. Livsmedelsprocessorer är notorius för tidskrävande rengöring - ofta byter du tid som du sparade på matberedning för tid vid diskbänken tvättar de olika delarna. Minimalister kan klara sig med snabba knivkunskaper och en bra blandare . (Obs! För att få chunkiga resultat från din blender: gör prep i små satser och ta bort varje mängd så snart den är delvis blandad - bara några få sekunder med låg hastighet är tillräckliga).

    
svaret ges 04.06.2011 04:57
1

Jag drar min Cuisinart ut mestadels för rivning och strimling. Coleslaw, till exempel, kräver att jag strimlar det mesta av en kål och två morötter. Det tar bara några sekunder med matprocessorn. En hand rivare och en mandolin kan troligen täcka mycket av den här marken, men det tar längre tid. En sak är säker: din blandare kommer inte att hjälpa dig att skrapa ost eller klyvkål.

    
svaret ges 25.08.2011 13:24
0

Ingen.

Matprocessorn är något att ha om du inte har en pennblandare, kvarn, mandolin etc. Det är en sporkish maskin som är utformad för att göra jobbet med 5 andra verktyg, dåligt.

Jag har nyligen blivit av med min livsmedelsprocessor efter att ha förvärvat en Preethi Food grinder. Med det, en mandolin, en nedsänkningsblandare och en bra låda rivare, tycker jag att jag inte har använt min FP på ett år.

Allt som sagt är FPs bizarre effektiva för pajskorpa, snabb pizza skorpa och andra lågglutendegar. Personligen föredrar jag att göra dessa genom handblandning, men om du gör mycket paj så kan jag se att du håller en FP runt.

    
svaret ges 25.08.2011 06:55
0

Några recept för icke-ägg och / eller icke-mejerihandonné är mycket enkla med en matberedare med en emulgeringsdisk och mycket opålitlig eller svår med andra verktyg.

    
svaret ges 21.05.2015 01:17