Finns det ett arbete där en rymdfarkost landar med en skycrane som Mars Science Laboratory (Nyfikenhet)? [stängd]

4

Jag frågar bara om en bok, film, komiker eller annat konstverk har haft ett rymdfarkost med en skycrane-mekanism. Har någon om detta innan allmänheten fick veta hur det skulle bli gjort?

Jag vet att liknande situationer existerade där en uppfinning föregicks av science fiction-verk, t.ex. den geostationära satelliten eller Internet. Den första var tänkt av Arthur C. Clarke, och den andra var konceptualiserad av en nederländsk eller belgisk (flamländsk?) Vetenskapsman (jag vet inte hans namn), men han kunde inte prata något känt språk som franska, tyska, eller engelska och hans arbeten var bara på nederländska så ingen störde att läsa dem. Han var inte heller mycket medveten om elektronik eller digital teknik, så hans verk var teoretiska. Det handlade om att ansluta personer i hem till böckerna på biblioteken (via telefon?) ... i det här fallet minns jag inte mycket mer.

Så fanns det någonting i fråga om rymdskeppslandningar av skycranes?

    
uppsättning rsk82 09.08.2012 09:18

1 svar

4

Modifierade LAAT Gunships från Star Wars, Space Marine Thunderhawk Gunship från Warhammer 40.000, och Pelican från Halo alla kan ha fordon kopplade till dem, och använder ofta fordon från några få meter ovanför marken. Alla gunships kan distribuera från rymden. De gör inte helt skycrane manöveren, men det är ganska lika.

    
svaret ges 09.08.2012 15:21