Square rör eller C-kanal för grindram

0

Jag ska bygga en ram för en träport som den nedan (men minen kommer att glida i ett spår istället för att hänga på gångjärn).

Jag tänkte på att använda C-kanalen i stället för att slanga till ramen eftersom det kommer att göra det enklare att skruva plankorna till ramen och skruvarna kommer att vara halvgömda. C-kanalen är också tjockare per vikt, så lättare att svetsa med stickelektroder.

Jag har aldrig sett en grindram med C-kanal, är det några problem att använda det för det? Bortsett från utseendet på insidan, kommer slangen ge någon verklig fördel (med tanke på liknande viktmaterial)?

    
uppsättning Luiz Borges 03.12.2014 23:57

2 svar

1

Kvadratröret (eller I-strålen) är en tappa starkare än C-kanalen / C-strålen. Du kanske inte behöver den ytterligare styrkan, beroende på exakt vad du bygger. C-kanalen är lite lättare, vilket kanske inte spelar någon roll för din ansökan.

(Jag använder fyrkantigt aluminium för cykelvagnen jag modifierar. C-kanalen skulle nog ha varit bra för den här applikationen, men vikt- och prisskillnaderna var obetydliga så jag gick för överkill.)

    
svaret ges 04.12.2014 00:30
0

Den stora fördelen med c-kanalen är att du faktiskt kan måla alla ytor så att rost är hanterbart. Med rörformad kan du inte skydda insidan mot rost och korrosion. Jag skulle använda c-kanal av den anledningen ensam.

    
svaret ges 04.12.2014 00:13