Första gången reser ensam till Fiji

5

Jag kommer att få min yogacertifiering i Fiji i september. Jag har aldrig flugit ensam internationellt och jag är lite angelägen om att hitta mig igenom flygplatser, tull, bagagefordringar och all annan logistik som är inblandad i att resa ut ur landet. Efter att ha undersökt det lite och försökt hitta råd har jag funnit att alla flygplatser och platser är olika och inte all information som jag hittade kan tillämpas på min specifika omständighet. Jag antar att allt jag kan göra är att ge mina resedata och hoppas att någon kan informera mig om saker jag borde veta och möjlig ordning för förfaranden som kommer att ske när du reser från flygplats till flygplats.

Jag har 3 anslutande flyg för att komma från Chicago, Illinois till Savusavu, Fiji. Mitt första plan går ut ur Chicago och landar i LA, Kalifornien. Andra planet går från LA till Nadi, Fiji. Från Nadi flygplats måste jag komma vidare på ett annat mindre plan för att flyga igen och landa på Savusavu flygplats. Jag har mitt pass så det är en sak ur vägen. Jag fick veta att jag inte behöver få visum innan jag lämnar, och i stället kommer flygplatsen i Fiji att stämpla mitt pass med ett 4-månaders turistvisum (vad det än betyder). För resan tillbaka till Chicago har jag 3 anslutande flyg igen, allt landning och överföring på samma flygplatser.

Okej, det är all information jag kan tänka på, men nu har jag specifika frågor som jag skulle vara så tacksam för att få några svar och insikt om. Om du kunde förklara och svara i detaljerade steg skulle jag vara ännu mer tacksam. Jag har ingen ångest om att flyga, bara om alla detaljer och tid och ordning för vad som händer när och var. Några av dessa kan verka som dumma frågor, men skära mig lite slarv. Jag är nybörjare.

 • Min första fråga handlar om att checka in i mina flygningar. Jag kommer fram till Chicago Airport 2 timmar tidigt för att gå igenom säkerhet och allt, men jag är förvirrad över var jag ska få min biljetter. Kollar jag in online innan jag går till flygplatsen? När jag får min biljett till planet som lämnar Chicago, är det där jag ska ge dem mina väskor?

 • Eftersom jag har 3 anslutande flygningar, kommer jag att få alla dessa biljetter när jag checkar in för mitt flyg från Chicago, eller måste jag få de andra biljetterna för anslutningsflygningarna varje gång jag landar på en ny flygplats? (inte säker på om den frågan var förnuftig).

 • Kommer de att överföra mina väskor från flyg till flyg för mig, eller måste jag gå till bagageanspråk efter varje flygning och kontrollera mina väskor igen?

 • När och var skulle de kolla mitt pass och ge mig min turistvisumstämpel? Jag är mest nervös för det här eftersom jag verkligen vill komma tillbaka till USA. Jag är inte säker på om jag måste hitta en viss person för att stämpla det för mig eller om det kommer att vara en del av att gå igenom tullen.

 • Vissa människor har sagt att tullen inte kommer att hända förrän jag landar i Fiji. Är det sant, och i så fall betyder det att jag på min resa inte behöver gå igenom tullen igen tills jag landar i USA?

 • Jag är väldigt nervös för flygavbrott eller förseningar. Vad skulle / skulle jag göra om jag skulle landa någonstans och ta reda på att min nästa flygning är försenad eller avbruten?

 • Jag är också medveten om att med så många anslutna flygningar kan mitt bagage gå vilse. Vad gör jag under den omständigheten?

 • Slutligen har detta ingenting att göra med flygningar, men vad skulle vara det bästa sättet att konvertera några av mina pengar till fijianska dollar före landning i Fiji. Jag hörde att många platser i Savusavu bara accepterar kontanter, plus jag behöver pengar för cab ride från flygplatsen till orten.

 • Jag vet att jag dyker upp för mitt flyg, går igenom säkerheten, hittar min grind, går på mitt plan, tar av planet och sedan hittar den nästa grinden för nästa plan. Jag behöver bara hjälp med att fylla i ämnen så långt och var och när andra förfaranden måste ske under layovers.

  Jag vet att det var länge och förmodligen förvirrande ibland, men ditt försök att hjälpa mig och ge mig lite insikt skulle bli så uppskattat!

      
  uppsättning Kaleigh 10.08.2016 23:04

  1 svar

  6

 • [incheckning] När du anländer till Chicago flygplats, gå till checkin skrivbordet för ditt flygbolag. Där kommer de att verifiera din identitet och ge dig ett eller flera ombordstigningspass . Häng med på dem, du vill inte förlora dem.

 • [boarding pass] I Chicago får du förmodligen alla boardingpass som du behöver komma till din destination, men kanske inte. Fråga om du är osäker.

 • [påsar kontrolleras] Din väska kommer sannolikt att "kontrolleras" till din destination (åtminstone till Nadi). När dina väskor är märkta, kommer de att ha destinationsflygplatskoden tryckt på taggarna (koden för Nadi är NAN). Kontrollera detta om du är osäker och fråga ombudet om det fortfarande inte är klart. Observera att när du återvänder till USA måste du samla dina väskor på din första port (Los Angeles), gå genom invandring och tull, och kontrollera dem sedan till Chicago. Detta kommer tydligt att anges genom skyltar, eller fråga någon flygplatspersonal. Många andra människor kommer att göra en mycket liknande sak.

 • [som stämplar] När du anländer till Fiji kommer du att gå igenom två kontroller: (1) invandring och (2) tull. Invandringen kontrollerar om du kan komma in i Fiji, och tullen kontrollerar om dina saker kan komma in i Fiji. Du kommer få en frimärke i ditt pass från invandring. Det kommer vara omöjligt att missa att få denna frimärke. (Denna frimärke har inget att göra med att du lämnar tillbaka till USA, det är att tillåta din vistelse i Fiji .)

 • [exit checks] Fiji har avgångskontroller. Du kommer att interagera med invandring och / eller tulltjänstemän både när du kommer in och lämnar Fiji.

 • [avbokningar] Om något flyg är avbrutet eller försenat, prata med flygbolaget för den flygningen. Antingen väntar du, eller om det är för långt (som över natten) ordnar de ett hotell för dig.

 • [förlorat bagage] Om dina väskor går vilse, prata med flygpersonalen för det flyg du just tog. Det finns ett "förlorat bagage" kontor eller skrivbord någonstans i varje bagageföreskrivningsområde. Om du är osäker, fråga någon flygplatspersonal.

 • [kontanter] Du kan köpa fijianska pengar från din bank eller annan valutatjänst innan du lämnar dig om du vill. Om du har ett ATM-kort kan du förmodligen använda det utomlands för att ta ut pengar. Berätta för din bank innan du lämnar att du kommer att vara i Fiji, så de blockerar inte ditt kort. Det finns förmodligen en bankomat på flygplatsen som du kan använda. Verifiera med din bank att ditt ATM-kort kommer att fungera utomlands.

 • svaret ges 10.08.2016 23:25