Innan du lämnar ditt tonårshem ensam över natten

När dina barn var yngre undrade du när du kunde lämna dem ensamma för första gången. Nu när de är tonåringar kanske du undrar när du kan lämna dem ensamma över natten - antingen för att du måste resa på jobbet eller för att du vill komma undan med en romantisk partner eller vän. Innan du tar detta steg bör du dock noga väga följande faktorer:

  1. Dina tonåringar åldrar och mognad. Unga tonåringar ska aldrig lämnas ensamma över natten. Äldre tonåringar som är säkra på att stanna ensamma hemma på kvällen och som har visat att de kan ta hand om sig själva - och har goda problemlösningskunskaper - kan vara redo att stanna ensamma hemma en natt. Föräldrar bör i allmänhet reservera detta privilegium för tonåringar som är tillräckligt gamla för att köra bil och närmar sig collegeåldern.
  2. Bevis på bra beslutsfattande. Ålder ensam borde inte vara den avgörande faktorn. Det finns många 17- och 18-åringar som inte är redo för ansvaret att vara ensamma över natten. Leta efter en historia med bra beslut som att vägra att ge efter för grupptryck och göra vad som är rätt - särskilt när det skulle vara lättare att göra det som är bekvämt.
  3. Vem kommer att vara i närheten i händelse av en nödsituation. Föräldrar som bor i en säker hyreshus kan vara mer bekväma att veta att hjälp är i närheten. Åtminstone bör du låta en betrodd granne veta att du är borta och att dina tonåringar kan ringa om de blir skrämda eller behöver hjälp.
  4. Vad dina tonåringar kommer att göra. Hur kommer de att tillbringa sin tid? Kommer de att gå i skolan, gå på evenemang / övningar eller umgås med vänner? Var tydlig med dina förväntningar, liksom alla begränsningar kring att ha människor över och följa din familjs husregler.
  5. Hur ni kommer att checka in med varandra. Ha en plan på plats för regelbundna texter och telefonsamtal, samt vad du gör om du inte hörs på rimlig tid.
  6. Oavsett om de ansvarar för yngre barn. I allmänhet bör du undvika att lämna dina tonåriga barn ensamma över natten med yngre barn. Det är mycket ansvar för en ung uppsättning axlar. Gör istället andra arrangemang för dina yngre barn.
  7. Din stadsdel. Tänk också på säkerheten i ditt område i allmänhet. Visst, om det har varit inbrott eller om du har några säkerhetsproblem alls, bör du inte lämna dina tonåringar ensamma över natten. Du kan också känna dig mer bekväm med ett säkerhetssystem på plats. Att kunna aktivera ett larm bör dock inte vara en tippfaktor för att låta tonåringar som annars inte är redo stanna hemma över natten.
  8. Lagen. Vissa stater har faktiskt lagar som föreskriver när barn kan lämnas ensamma. Medan lagar om övernattningar är mer sällsynta, bör du dubbelkolla med din stat, län och lokala kommun för att vara säker på att du inte bryter mot en stadga genom att lämna dina tonåringar ensamma över natten.
  9. Andra alternativ. Slutligen, om du fortfarande brottas med om dina tonåringar är redo att stanna hemma ensamma över natten, överväg andra alternativ. Kan du ordna för att de ska bo hos ditt ex, en annan familjemedlem eller några vänner? Även om du ganska mycket kan garantera att du aldrig kommer att vara 100 procent bekväm första gången du lämnar dem över natten, är det absolut nödvändigt att du lyssnar på din intuition och avgör om några kvardröjande verkligen är tecken på att de inte är redo. Om du är osäker, vänd dig till din pålitliga lista över barnomsorgsleverantörer.