Varför hänvisar de till Palestina som ett land?

3

I "Jordan Valley" episoderna av House of Cards , refererar tecknen rutinmässigt till "Palestine" som om det var ett verkligt land. Jag har aldrig sett riktiga amerikanska politiker gör det. Är in-show-universet annorlunda än vårt eget, där Palestina blev ett erkänt land?

    
uppsättning JoelFan 25.01.2016 23:33

2 svar

5

För att kunna svara ordentligt behöver vi förstå något om det här avsnittet. Claire Underwoods huvudsyfte i Jordandalen var att ge militärt bistånd för vilka de behöver palestinstöd. Men varför behandla dem som stat? Av två anledningar:

 • Det är ett effektivt sätt att få stöd i Förenta nationerna (enligt diagrammet) för att motverka Rysslands makt, som motsätter sig denna åtgärd. Det beror på att Petrov trodde att de amerikanska trupperna i regionen skulle vara mycket nära Kaukasus, en region där Ryssland behöver behålla sin starka ställning.
 • I det verkliga livet hade George W. Bush Jr. och Barack Obama / haft goda förbindelser med staten Palestina; även Bush hänvisade Mahmoud Abbas (president för staten Palestina) i officiell kommunikation som "president" istället för "ordförande", som gjordes med Arafat; Ordförande var begränsad till en organisation medan presidentens behandling erkänner en nation, men inte en stat.
 • svaret ges 27.01.2016 03:26
  4

  Kanske eftersom det är ? Tja, mer eller mindre ... länk

  En fin karta över alla länder som känner igen Palestina som en stat kan hittas här

      
  svaret ges 26.01.2016 10:39