Är det här inte tänkt att användas runt mitt badkar?

1

Jag recaulking runt kanten av badkaret där karet möter kakel på väggen. Jag fick caulk listad som "för kök och bad": Loctite PL (Pro Line) 530. Jag har inte använt duschen i veckor och slutat rengöra den gamla caulken av. Att läsa anvisningarna på caulk är två saker som berör mig: " Rekommenderas inte för: ..., badkaret omger ... " och " Använd inte i områden som är nedsänkta ".

Jag hoppas på det första sättet att det inte är tänkt att strukturellt hålla en badkar surround (som en av dessa gjutna väggfodral). Kanske andra säger att det inte är meningen att försegla saker som skulle bli föremål för vattentryck, dvs täta något som håller vatten och därmed skulle behöva hållas strukturellt under vattentryck.

Så är denna caulk inte avsedd att användas runt mitt badkar?

    
uppsättning AaronLS 15.07.2013 05:33

2 svar

3

PL 530 är inte på Loctites hemsida

Är du säker på att numret är korrekt?

Med tanke på deras produkter med liknande nummer är ditt rör av 530 sannolikt ett lim, inte ett tätningsmedel. Jag skulle inte använda det förutom som en sista utväg i en nödsituation. Jag skulle istället använda ett tätningsrör.

    
svaret ges 15.07.2013 05:53
2

På PL530-etiketten, under "Performance Facts", är 1: a rutan "Funktioner". Det står "Premiumklass limformulering speciellt för användning på speglar, ..."

    
svaret ges 27.08.2013 01:27