Can du återge USA på ett ESTA?

11

Jag besöker USA i augusti 2014 för en vecka, återvänder hem till Storbritannien & kommer sedan att besöka ytterligare 2 veckor i oktober 2014.

Min fråga är, kan jag använda samma ESTA eller skulle jag behöva ansöka om det andra besöket? Jag tror att ESTA varar 90 dagar men jag är osäker på om du kan lämna & återinträda?

    
uppsättning Danielle 28.05.2014 16:55

2 svar

15

ESTA gäller i två år. Däremot är besökets längd max 90 dagar och återställs inte om du besöker Kanada eller Mexiko. Du måste lämna Nordamerika för att återställa den.

Det enda problemet med att återvända snart är att det kan finnas ytterligare frågor för att försäkra dig om att du inte försöker komma in på jobbet eller stanna. Men så länge du har dokumentationen för att bekräfta detta - din returresa till Storbritannien, boende detaljer, detaljer om var du jobbar / studerar hemma, kommer du att bli bra.

Källa: Jag är på min andra ESTA-tid nu och har varit i USA flera gånger under den tiden och bodde i Kanada för en överlappning av de två ESTA, så jag har varit mycket här.

    
svaret ges 28.05.2014 17:15
4

ESTA gäller i två år.

How long is my travel authorization valid?

Unless revoked, travel authorizations are valid for two years from the date of authorization, or until your passport expires, whichever comes first.

Källa: USA: s avdelning för hemlandsäkerhetswebbplats

    
svaret ges 28.05.2014 22:15